Face ID din iPhone X poate fi Pacalit de Copii

iPhone X are un Face ID care poate fi pacalit de catre copiii care reusesc sa foloseasca telefoanele parintilor, recunoasterea faciala nefiind chiar atat de sigura.

Face ID din iPhone X incepe sa isi arate limitarile in noi clipuri video si dupa ce saptamana trecuta am vazut cum poate fi pacalit cu o masca, acum vedem cum un copil poate face acelasi lucru. In clipul video de mai jos veti vedea o mama care ii ofera copilului sau telefonul iPhone X securizat cu Face ID, iar acesta il deblocheaza desi mama sa are fata sa inregistrata pentru a utiliza sistemul de securitate biometrica.

Aceasta este prima situatie cand este demonstrat faptul ca Face ID poate fi deblocat de catre copilul unei femei, singurul caz real demonstrat fiind al unor frati care au invatat sistemul sa-i recunoasca. Practic, desi Apple spune ca Face ID ar trebui sa fie sigur, compania americana sustine ca recunoasterea faciala nu va functiona asa cum trebuie in cazul copiilor care au varsta mai mica de 13 ani, baiatul din clip avand 10 ani.

In aceasta situatie, sistemul de recunoastere faciala deblocheaza iPhone X, cel mai probabil dupa cateva incercari esuate in care a fost introdus codul de acces al telefonului. Cand s-a facut acest lucru, Face ID a invatat si fata copilului impreuna cu cea a mamei, iar asa sistemul a fost pacalit sa faca deblocarea pentru ambele persoane, acelasi lucru fiind realizat si de catre doi frati indieni, care nu sunt gemeni.

Face ID din iPhone X poate fi pacalit de copii

Apple a afirmat ca fratii gemeni si-ar putea debloca telefoanele iPhone X cu Face ID din cauza sructurii similare a fetelor, insa pentru copii a oferit doar avertismentul de varsta. Avand in vedere ca in aceasta situatie copilul are 3 ani, e destul de clar ca tot ceea ce a spus compania Apple se dovedeste a fi adevarat, asa ca un copil ar trebui sa poata debloca telefonul parintelui dupa cateva incercari nereusite.

De aici si pana la fortarea Face ID de a recunoaste fete complet diferite nu este cale foarte lunga si, probabil, pacalirea sistemului cu masca a fost facuta tot prin “antrenarea” sistemului. De fiecare data cand Face ID nu recunoaste persoana din fata camereisi se introduce codul de acces, fata este scanata de iPhone X si salvata in sistemul de inteligenta artificiala care face recunoasterea faciala.

Compania Apple va trebui sa recunoasca la un moment dat faptul ca Face ID nu este chiar atat de sigur precum si-ar dori foarte multa lume, iar asta pentru ca tehnologia inca e departe de asta. Cel putin in cazul telefoanelor mobile, recunoasterea faciala e departe de ceea ce ar trebui sa fie, iar iPhone X nu pare sa aiba ceva sigur.