Face ID Pacalit pentru Prima oara cu o Masca

Face ID pare sa fi fost pacalit pentru prima oara folosind o masca, o echipa de experti in securitate informatica demonstrand ca sistemul nu e prea sigur

Face ID pare sa fi fost pacalit, pentru prima oara, folosind o masca pe care  companie de securitate informatica din Vietnam a creat-o special pentru a testa securitatea sistemului. In clipul video de mai jos puteti vedea cum iPhone X pare sa se deblocheze cand masca este afisata in fata Face ID, realizarea fiind una impresionanta, din multe puncte de vedere.

Apple a spus ca Face ID din iPhone X nu poate fi pacalit folosind masti si ca a testat indelung acest lucru folosind masti special create de experti ai Hollywood. ei bine, aici avem o masca printata 3D care are un nas de silicon, imagini 2D ale ochilor si o portiune unde s-ar fi aplicat machiat pentru a crea o imagine cat mai naturala pentru masca.

Face ID pacalit pentru prima oara cu o masca

face id pacalit masca

Face ID a fost prezentat de catre compania Apple ca fiind mai sigur decat Touch ID, iar asta a dat nastere multor intrebari cu privire la securitatea sistemului. Desigur ca asta a fost ca o provocare lansata de catre Apple pentru expertii in securitate, care “s-au dat peste cap” si au demonstrat, cel putin in aparenta, ca Face ID nu ar fi 100% sigur.

Am vazut pana acum multe teste in care Face ID a avut multe masti puse in fata, insa ceea ce au creat cei din Vietnam este mult mai diferit si, aparent, mai rudimentar. In ciuda acestui lucru, aceasta este prima oara cand un clip video ne arata ca Face ID a poate fi pacalit cu o simpla masca si asta va da nastere la multe controverse.