Digi Mobil – Reteaua 5G intra in Dezvoltare

Digi Mobil a anuntat lansarea retelei 5G Proprii in Romania multumita unui parteneriat pe care il va avea cu Ericsson pentru achizitia de echipamente.

Digi Mobil a anuntat ieri dezvoltarea propriei retele 5G pentru clientii din Romania, al patrulea cel mai mare operator telecom local urmand a investi sume serioase pentru a o crea. Cei de la Digi Mobil colaboreaza cu Ericsson pentru a dezvolta reteaua 5G din Romania, deci vorbim despre echipamente ale suedezilor care vor fi utilizate pentru a stabili infrastructura, initial in Bucuresti, apoi in alte orase.

Digi Mobil si Ericsson au incheiat un acord multi-anual pentru a crea reteaua 5G in ROmania, iar conform suedezilor, primele echipamente vor fi amplasate de catre operator in Bucuresti din decembrie. Practic, incepand de luna viitoare tehnicienii celor de la Digi Mobil vor incepe sa creeze reteaua 5G pe care operatorul ar putea sa o prezinte la inceputul anului viitor pentru presa din Romania.

Digi Mobil a ales Ericsson in locul unui alt partener pentru a-si crea reteaua 5G din Romania, separat de Bucuresti urmand a fi integrate si alte 2 orase in planurile companiei detinute de RCS & RDS. ACordul dintre Digi Mobil si Ericsson este primul de acest gen intre cele doua companii, asa ca vorbim despre un inceput de drum care ar putea aduce si o valitate mai buna a serviciilor oferite de catre operator.

Digi Mobil va avea o retea 5G in Romania

Digi Mobil are o lunga colaborare cu Huawei pentru infrastructura din Romania, insa se pare ca pentru reteaua 5G a ales serviciile celor de la Ericsson, care colaboreaza si cu alti operatori din tara. Colaborarea ii va permite Digi Mobil sa acceseze asa numite noduri de acces ale Ericsson, ERS, solutia oferind inclusiv activarea de conectivitate 3G si 4G, deci reteaua operatorului va fi extinsa si pentru aceste doua tehnologii GSM.

Digi Mobil va putea extinde si suportul pentru dispozitive IoT multumita acestor noi solutii hardare ale Ericsson, dar e greu de spus ce se va intampla din acest punct de vedere. Digi Mobil are deja probleme destul de mari cu reteaua sa de telefonie mobila, care este cea mai slaba din tara, insa este si cea mai ieftina, cu cel mai mare numar de beneficii oferite, asa ca e normal sa existe si congestie foarte mare.

Digi Mobil va incepe sa instaleze echipamente pentru reteaua sa 5G inca de anul acesta, dar e greu de spus de cat timp va fi nevoie pentru a lansa macar reteaua din Bucuresti. Avand in vedere ca alti operatori din Romania au anuntat ca vor oferi servicii 5G de prin 2020, ne putem astepta ca si Digi Mobil sa nu ofere ceva inaintea acestei perioade, asa ca nu trebuie sa va faceti mari sperante acum.

digi mobil retea 5G ericsson