iPad Pro 3 va avea un Procesor cu 8 nuclee in A11X

iPad Pro 3 va fi primul produs Apple in care va fi implementat un chip A11X care are un procesor cu 8 nuclee, urmand a fi si cel mai performant al Apple.

iPad Pro 3 va fi lansata la inceputul anului viitor de catre compania Apple, iar cei din Cupertino pregatesc un upgrade major pentru tableta pe care o vor oferi clientilor. Stim deja ca iPad Pro 3 va avea integrat Face ID pentru recunostere faciala, aceasta urmand a fi una dintre functiile majore, insa separat cei de la Apple vor implementa si un nou chip A11X Bionic, bazat pe cel din iPhone X.

Pentru a putea rula recunoasterea faciala si a sustine rezolutia mare a tabletei, compania Apple va folosi un procesor cu 8 nuclee in acest nou chip A11X din iPad Pro 3, un upgrade important. In A11 Bionic exista un procesor cu 6 nuclee implementat de catre compania Apple, asa ca trecerea la un procesor cu 8 nuclee reprezinta o schimbare majora facuta de catre cei de la Apple.

iPad Pro 3 urmeaza sa fie lansata in cursul lunii martie de catre compania Apple, iar conform informatiilor de astazi, noul chip A11X Bionic va fi produs folosind un proces de fabricatie de 7nm. Acest proces de fabricatie ii va asigura performante foarte bune si un consum redus de energie, astfel ca utilizatorii se vor bucura de o experienta mult mai buna multumita lui.

Practic, in doar doi ani de zile, compania Apple a trecut de la procesoare dual-core la quad-core si hexa-core in iPhone, iar pentru iPad trece de la triple-core la hexa-core si octa-core. Vorbim despre o evolutie accelerata pentru tablete, iar din moment ce iPad Pro au deja 4 GB RAM, ne putem astepta la extinderea memoriei la 5 GB, sau poate chiar 6 GB.

“According to Taiwan’s industry chain, the A11X Binoic chip for the new generation of iPad Pro will be tape-out and will debut at the end of the first quarter of next year. Architecture design, broke the news that the A11X uses 8 core design, three large nuclear Monsoon, five small nuclear Mistral , at the same time built-in M11 coprocessor and NPU (neural computing unit).”

iPad Pro 3 A11X procesor 8 nuclee