iMac Concept reimagineaza Calculatorul Apple

iMac este complet reimaginat intr-un concept publicat in cursul acestei zile, clasicul calculator al companiei Apple fiind regandit pentru a oferi o experienta diferita de utilizare pentru clienti. Vorbim despre o distantare de ceea ce face acum compania Apple si imaginarea unui calculator care are componentele nu in monitor, ci intr-un fel de soundbar plasat langa el.

Conform creatorului conceptului, produsul ar avea denumirea Taptop, in loc de iMac, si ar impune inclusiv un mod complet nou de a controla calculatorul. Mai exact, noua unitate centrala ar permite controlarea macOS folosind un fel de touch bar, similar celui din macBook Pro, insa desigur ca o tastatura si un mouse ar putea fi deasemenea folosite pentru interactiune.

imac concept

Desi ideea in sine este cu siguranta inedita, e totusi greu de spus cam cata utilitate ar putea oferi pentru utilizatori un produs de acest gen care ar impune atingerea unui ecran mic pentru a control aplicatii. TouchBar din MacBook Pro are utilitatea sa si este gandit pentru a fi usor de folosit, insa ceea ce vedem in conceptul e mai jos este cu mult diferit de ce a facut Apple.

“The Taptop concept repositions the classic desktop PC from a box with outsourced hardware components into a device which is in the centre of user interaction. It fuses the cursor optimized desktop interface with a multi-touch control strip, functioning as the Dock and Touch Bar, allowing users to interact with the actual device, not just with peripherals. The Taptop computer brings the familiar concept of having your Apps at your fingertips to the desktop.”

imac concept 1

imac concept 3

imac concept 4

imac concept 5

imac concept 6

imac concept 7

imac concept 8

imac concept 9

imac concept 10