Apple are Probleme cu Dezvoltarea noilor Tehnologii ale iPhone

Compania Apple a investit sume serioase pentru a dezvolta ecrane de generatie noua pentru telefoanele iPhone, mai exact ecrane micro-LED dedicate telefoanelor sale. Apple avea un laborator in Tiawan in care avea ingineri care dezvoltau aceste componente, insa se pare ca a decis sa reduca investitiile in dezvoltarea acestei tehnologii inovatoare.

Compania Apple a intampinat dificultati atat de mari in producerea ecranelor micro-LED pentru iPhone incat a decis sa isi concentreze mai mult atentia si banii pe alte tehnologii. Majoritatea inginerilor pe care Apple ii avea in acel laborator au lucrat inainte la o companie numita LuxVue, ea fiind cumparata in 2014 de catre cei din Cupertino tocmai multumita tehnologiei micro-LED la care lucra.

In ciuda reducerii echipei care dezvolta tehnologia micro-LED in Taiwan, compania Apple nu renunta complet la idee, deci e greu de spus ce spra sa obtina. Avand in vedere ca nu a reusit sa produca aceste ecrane esentiale pentru viitorul iPhone, va fi interesant de vazut ce-ar putea oferi compania Apple in viitor pentru a evolua de la ecranele OLED.

Foarte multi analisti vad tehnologia micro-LED ca o succesoare a OLED, in special multumita performantelor mult mai bune pe care le are pentru telefoanele mobile. Daca vreun producator va reusi sa faca intr-adevar ceva cu ea, nu stie nimeni, insa foarte multe companii spera sa poata aduce pe piata produse care au la baza asemenea ecrane.

“Apple has reportedly downsized its R&D team for development of Micro LED display products in Longtan, northern Taiwan, due to issues related to mass transfer of Micro LED chips onto receiver substrates. The slow progress in the development of the mass transfer technology is believed to impede related panel makers from realizing volume production of Micro LED panels.”

Apple probleme micro-LED iPhone

3 COMENTARII

  1. Posibil ca tehnologia deja sa fie intr-un stadiu avansat si sa nu mai fie nevoie de invenstitii, decat de optimizari, sau al motiv pot fi investitiile facute in fabricile LG. Acum nu stiu daca se poate compara microLED cu Nano Cell de la LG, dar tocmai am luat un LG SJ801 si pot sa spun ca sunt impresionat de luminozitate si de unghiul din care pot sa privesc, m-as mira sa renunte la ea

  2. chiar daca este avansata teh, ideea este sa poata sa produca milioane si zeci de milioane de bucati trimestrial…ar fi f interesant sa inceapa din 2020 deja sa puna si in mac etc