Android Monitorizeaza Locatia si cand GPS-ul e Dezactivat

Android monitorizeaza locatia GPS-ului utilizatrilor chiar si cand acesta ar trebui sa fie dezactivat, compania Google recunoscand practica astazi.

20

Android este in centrul atentiei astazi dupa ce s-a descoperit ca sistemul de operare al celor de la Google monitorizeaza activ locatia utilizatorilor chiar si cand GPS-ul este inchis. Mai mult decat atat, cei de la Google primesc informatii cu privire la locatiile vizitate de catre utilizatori, totul fiind facut de catre sistemul de operare fara ca utilizatorii sa stie.

Inca de la inceputul anului 2017 a fost descoperita aceasta problema in Android, telefoanele colectand datele chiar daca nu sunt folosite si nu au o cartela GSM introdusa in ele. Vorbim despre informatii de geolocalizare privind locatia utilizatorului in raport cu turnurile de telefonie mobila din preajma sa, Google recunoscand ca preia aceste informatii.

Conform celor de la Google, datele sunt colectate inca de acum 11 luni, dar compania a promis ca se va opri, dupa ce totul a fost descoperit de catre presa si raportat pentru lumea intreaga. Google afirma ca a integrat aceasta colectare in Android pentru a “imbunatati transmiterea mesajelor GSM, dar desigur ca nu prea avea nevoie de asemenea informatii, nu ?

“In January of this year, we began looking into using Cell ID codes as an additional signal to further improve the speed and performance of message delivery. However, we never incorporated Cell ID into our network sync system, so that data was immediately discarded, and we updated it to no longer request Cell ID.”

Nu conteaza ce fel de telefon Android era folosid, sau daca datele din el erau sterse complet, colectarea informatiilor se facea automat penru toata lumea, pentru ca asa a vrut Google. Dezvaluirea vine dupa ce foarte multe scandaluri privind protejarea intimitatii utilizatorilor au afectat multe companii, dar si dupa ce s-a spus in repetate randuri ca securitatea din Android e la pamant.

Din pacate, se pare ca nici macar nu e nevoie de hackeri pentru ca intimitatea utilizatorilor Android sa fie compromisa.

Google localizare Android GPS