Android Monitorizeaza Locatia si cand GPS-ul e Dezactivat

Android monitorizeaza locatia GPS-ului utilizatrilor chiar si cand acesta ar trebui sa fie dezactivat, compania Google recunoscand practica astazi.

Android este in centrul atentiei astazi dupa ce s-a descoperit ca sistemul de operare al celor de la Google monitorizeaza activ locatia utilizatorilor chiar si cand GPS-ul este inchis. Mai mult decat atat, cei de la Google primesc informatii cu privire la locatiile vizitate de catre utilizatori, totul fiind facut de catre sistemul de operare fara ca utilizatorii sa stie.

Inca de la inceputul anului 2017 a fost descoperita aceasta problema in Android, telefoanele colectand datele chiar daca nu sunt folosite si nu au o cartela GSM introdusa in ele. Vorbim despre informatii de geolocalizare privind locatia utilizatorului in raport cu turnurile de telefonie mobila din preajma sa, Google recunoscand ca preia aceste informatii.

Conform celor de la Google, datele sunt colectate inca de acum 11 luni, dar compania a promis ca se va opri, dupa ce totul a fost descoperit de catre presa si raportat pentru lumea intreaga. Google afirma ca a integrat aceasta colectare in Android pentru a “imbunatati transmiterea mesajelor GSM, dar desigur ca nu prea avea nevoie de asemenea informatii, nu ?

“In January of this year, we began looking into using Cell ID codes as an additional signal to further improve the speed and performance of message delivery. However, we never incorporated Cell ID into our network sync system, so that data was immediately discarded, and we updated it to no longer request Cell ID.”

Nu conteaza ce fel de telefon Android era folosid, sau daca datele din el erau sterse complet, colectarea informatiilor se facea automat penru toata lumea, pentru ca asa a vrut Google. Dezvaluirea vine dupa ce foarte multe scandaluri privind protejarea intimitatii utilizatorilor au afectat multe companii, dar si dupa ce s-a spus in repetate randuri ca securitatea din Android e la pamant.

Din pacate, se pare ca nici macar nu e nevoie de hackeri pentru ca intimitatea utilizatorilor Android sa fie compromisa.

Google localizare Android GPS

20 COMENTARII

  1. Asta nu-i o noutate, ambele sisteme oferă aproape absolut tot despre noi, probabil ca singurul lucru care nu-l știu cu exactitate este de câte ori ne ducem la budă

  2. la Apple sunt protejate…din cauza asta FBI sunt la pamant cand vine vorba de informatii despre iphone…
    Sa vedem un android al unui terorist sa fie o problema pt FBI cu toti incultii de pe acolo

  3. Daca ai impresia ca esti in siguranta pt ca ai ios atunci esti mai putin smart decat telefonul tau.Device-urile astea sunt facute sa colecteze datele tale indiferent de brand,os,sau aplicatii instalate. Vrei sa acapi de asta.Ia un nokia 5110. Dar stai…,..si ala trimete locatia desi nu are gps.Pt ca nici nu are nevoie.Esti in retea….atunci esti supravegheat.Mai mult sau mai putin.Si cu cat device-ul pe care-l poți are mai multi senzori….ghici ce, cu atat mai mult culege mai multe date despre tine.Date pe care ….le menegeriaza ….asa cum a fost progamat.

  4. “Nu conteaza ce fel de telefon Android …”
    Poate reusesti sa pricepi si tu ca o buna parte din telefoanele Android NU folosesc Android-ul lui Google ci distributii bazate pe AOSP, Cyanogen (Lineage OS acum) sau MIUI.
    Este cazul majoritatii telefoanelor chinezesti, chiar One Plus spre exemplu. Este si motivul pt care One Plus este mai rapid , el avand instalat un minim de servicii si bloat Google.

  5. Parcă se numea idevice, aducă forum despre dispozitive cu iOS, MacOS, ce mai e pe la Apple. Acum, mai nou, trolăm în cel mai josnic mod alte dispozitive? Asta spune multe despre dispersarea moderatorului, sau poate vrea să înlăture atenția de la problemele dispozitivelor de la Apple. Rămâne un mister rolul acestui troll total offtopic fata de direcția de la care s-au plecat cu acest forum.

  6. corect, e trist ce comentarii apar pe aici. Cu ani in urma cand se punea o intrebare legata de iphone/ipad etc, imediat primea-i raspuns.
    Acum risti ca intrebarea sa se piarda repede printre zecile de comentarii inutile. Ma tot gandesc daca mai stau pe acest blog ?

  7. Deci autorul demonstrează inca o data cat este de noob si cat de putin știe cand vine vorba de Android.
    Este o funcție prezenta in setarile contului de google care creaza o harta virtuala privata cu locurile care le frecventezi cu scopul de a veni cu sugestii cat mai bune legate de timpii de călătorie, trafic, locuri de parcare si informații relevante legate de magazine, restaurante, firme etc. din zona.
    Aceasta functie poate fi dezactivata din contul de google in totalitate.
    Ea funcționează daca si GPS-ul sau internetul active si stiu de ea de pe vremea lui Androidul 6 deci nu înțeleg cum de a fost descoperită in 2017.
    Eu folosesc in fiecare zi Google Now si aceasta funcție imi este foarte utila. De exemplu înainte sa ies de la serviciu primesc o notificare cu starea traficului si cat imi ia sa ajung acasa sau in alta locatie la alegerea mea. De asemenea aceasta funcție tine minte unde mi-am parcat masina(foarte util in multe situații).
    Stii cum am aflat de funcția asta? am tot primit notificari de la Serviciile Google deci sugestia ta ca “totul este făcută de sistemul de operare fara ca utilizatorii sa stie” este o minciuna.

  8. De acord, funcția de localizare este făcută în beneficiul consumatorului, pentru a primi sugestii bazate pe poziția geografică.
    Nu văd cum ar putea fi valorificate informațiile astea in mod malițios.