iPhone 7 Plus si Functia Portratit Lighting

iPhone 7 Plus nu are noua functie Portrait Lighting pe care compania Apple o ofera in iPhone 8 Plus si iPhone X, desi pozele pot fi editate.

Ieri un cunoscut dezvoltator de aplicatii pentru iOS a demonstrat ca iPhone 7 Plus are o interfata care permite editarea pozelor facute folosind functia Portrait Lighting. Aceasta este disponibila doar pe iPhone 8 Plus si iPhone X, foarte multa lume intrebandu-se de ce nu a ajuns ea si in iPhone 7 Plus anul acesta.

Ei bine, de ce nu a ajuns nu stim cu o explicatie oficiala, dar Apple a lasat totusi interfata care permite editarea pozelor ce au fost facute folosind functia Portrait Lighting. Dezvoltatorul de mai jos a transferat pe iPhone 7 Plus o poza facuta cu Portrait Lighting cu iPhone X, modificand unele date meta ale ei, iar pe iPhone 7 plus a avut interfata pentru editarea efectelor.

Vazand asta, foarte multa lume a inceput sa se intrebe de ce nu a oferit compania Apple functia si pe iPhone 7 Plus, dar un raspuns de la companie nu a venit. In ciuda acestui lucru, o teorie aparuta astazi spune ca iPhone 7 Plus nu are suficienta putere de procesare decat pentru a edita efectele din Portrait Lighting pe poze deja facute, nefiind capabil sa ofere o experienta buna de a le face.

Noul chip A11 Bionic este de aproape 2 ori mai performant decat cel din iPhone 7 Plus, iar asa s-ar explica decizia Apple de a nu oferi aceasta functie pentru toata lumea. Desigur ca oamenii care au vechile modele de telefoane se vor plange oricum ca vor functia disponibila, dar asta nu-i va ajuta sa o primeasca, decat poate prin jailbreak.

3 COMENTARII