Facebook a Blocat Partial sau Total Conturile unor Protestatari

Facebook e acuzata ca a blocat partial, sau total, conturile unor romani care au incercat sa partajeze informatii despre protestele antiguvernamentale.

Facebook este acuzata de catre foarte multi romani ca ar fi blocat partial sau total unele conturi ale participantilor la protestele impotriva guvernului roman, care au avut loc in cursul zilei de duminica. Printre cei care se plang de actiunile, aparent abuzive, ale celor de la Facebook se numara jurnalisti, vloggeri, bloggeri si persoane obisnuite, deci nu vorbim doar despre un singur grup de oameni care ar fi fost afectati.

Facebook ar fi blocat total sau partial conturile unor persoane, sau a sters anumite postari, afirmand ca ele ar fi suspecte de spam, ca ar incalca standardele comunitatii, sau ca folosesc incorect anumite functii. Indiferent de motiv, problema pare sa afecteze destul de multe persoane, insa nu se stie din ce cauza s-a ajuns la ele, mai ales ca vorbim despre conturi care apartin unor tipuri diverse de persoane.

Facebook ar fi blocat persoanele care au distribuit pagina evenimentului Bucuresti-Stop Legile Justitiei, ele neputand publica imagini sau informatii de la protestele de duminica. Problemele nu s-au limitat aici, deoarece blocate au fost si persoanele care au distribuit pe Facebook materiale ale unor mari trusturi de presa, inclusiv Pro TV, ele putand comenta la postarile altora, dar neputand publica imagini.

Facebook blocat conturi proteste guvern 1

Facebook a blocat partial sau total conturile unor protestatari

Facebook a blocat deasemenea persoanele care au distribuit transmisiunile live facute din timpul protestelor, dar si cele care au publicat mesaje impotriva presedintilor PSD si Alte, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Nici cei care au partajat un mesaj publicat de catre Dacian Ciolos nu au scapat de probleme, Facebook considerand ca si aceste persoane ar trebui blocate total, sau partial.

Facebook ar fi blocat deasemenea in News Feed-urile unor utilizatori afisarea de informatii despre protestele care se desfasurau in Romania, totul fara vreo explicatie oficiala deocamdata. Ceea ce s-a intamplat pare foarte grav si bine coordonat, mai ales ca totul a avut legatura cu protestele care s-au desfasurat in Romania, nu cu altceva, deci situatia in sine este destul de ciudata, deocamdata.

UPDATE: Facebook a răspuns solicitărilor cu un text standard de PR în care susține că a fost vorba de un bug. "A…

Publicată de Dragos Stanca pe Duminică, 26 noiembrie 2017

Facebook a avut o actiune, aparent, coordonata indreptata imptriva celor care aveau orice de spus in legatura cu protestele impotriva guvernului din Romania, fie ca a fost vorba despre ceva de bine, sau de rau. Practic toti cei care au partajat materialele, indiferent daca le sustineau, sau nu, au fost afectati de actiunea Facebook, asa ca e greu de spus de la ce a pornit totul, dar compania americana va trebui sa raspunda pentru asta.