Google iti Spune cand Strainii se Uita la Ecranul Telefonului tau

Cercetatorii companiei Google au dezvoltat o noua aplicatie pentru telefoane mobile care este capabila sa le spuna utilizatorilor daca o persoana straina se uita la ceea ce face el pe telefon. In clipul video de mai jos aveti o demonstratie a functionalitatii oferite de catre aceasta aplicatie, ea fiind ideala pentru cei care se simt spionati tot timpul.

Aplicatia se numeste e-screen protector si este prezentata intr-o versiune demo de catre cercetatorii companiei Google, dar e greu de spus daca va fi vreodata lansata publicului. Pentru a detecta oamenii care se uita peste umarul nostru la ecranul telefonului, aplicatia celor de la Google foloseste camera frontala, dar si un algoritm pentru recunoastere faciala bazat pe inteligenta artificiala.

Aplicatia cercetatorilor Google poate recunoaste aproape instantaneu cand o persoana se uita la telefonul nostru desi nu ar trebui sa faca asta si afiseaza un feed al camerei frontale. Persoana respectiva este incadrata si desigur ca se vede in timp ce se uita la telefon, iar asa cei care au obiceiul de a face asta ar putea fi descurajati sa o mai faca.

Aplicatia poate surprinde chiar si o privire de 2 milisecunde asupra ecranului telefonului nostru, deci este extrem de rapida in a detecta privirile nepotrivite ale persoanelor din jurul nostru. Ideea cercetatorilor companiei este foarte interesanta si ar fi util sa vedem ceva disponibil inclusiv in iPhone, dar e putin probabil ca suportul sa fie oferit.

3 COMENTARII