Apple devine Agresiva in lupta cu Qualcomm

Apple acuza Qualcomm de incalcarea unor brevete de inventie care protejeaza tehnologii esentiale pentru procesoarele folosite in produsele sale.

Apple a inceput sa devina mai agresiva in lupta cu Qualcomm, acuzand astazi compania ca i-a incalcat unele dintre brevetele de inventie cu produsele pe care le-a dezvoltat. Mai exact, Apple acuza Qualcomm ca i-a incalcat nu mai putin de 8 brevete de inventie pana in prezent cu procesoarele Snapdragon 800 si 820 care sunt folosite intr-o varietate de telefoane Android.

Apple aduce in discutie procesoare lansate in 2015 pentru producatorii de telefoane si tablete Android, ele fiind folosite in foarte multe terminale mobile. Vorbim despre brevete de inventie care descriu metode prin care procesoarele devin mult mai eficiente din punct de vedere energetic, un element cheie pentru o asemenea componenta.

Apple devine agresiva in lupta cu Qualcomm

Apple a brevetat o tehnologie prin care procesoarele trag cel mai mic nivel de energie din baterie pentru a functiona, dezactivand componentele care nu ii sunt de folos. Mai mult decat atat, Apple a imbunatatit si metodele prin care acestea se opresc si pornesc, iar cei de la Quamcoo au folosit ceva similar in propriile produse.

„The Apple patents involve ensuring each part of a phone’s processor draws only the minimum power needed, turning off parts of the processor when they are not needed and making sleep and wake functions work better. Apple began seeking those patents years before Qualcomm began seeking the patents it asserts against Apple in this case.”

Apple stia cu siguranta ca-i sunt incalcate brevetele de inventie, dar pare sa fi trecut cu vederea acest lucru, cel putin pana a fost data in judecata de catre cei de la Qualcomm. Aceste brevete sunt unul dintre asii din maneca Apple, compania putand avea si alte surprize pregatite pentru cei de la Qualcomm in batalia cu cei din Cupertino.

apple agresiva qualcomm

Articolul precedentFacebook te va OBLIGA sa Incarci Poze cu Tine in Retea
Articolul următorWaze Update aduce noi functii foarte Utile
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.