YouTube Lanseaza Reels pentru Utilizatorii sai

YouTube anunta lansarea functiei Reels pentru utilizatori intr-o incercare foarte interesanta de a aduce noi motive pentru a folosi platforma.

YouTube, cea mai mare platorma pentru partajarea de clipuri video, a anuntat in cursul noptii trecute lansarea functiei Reels pentru aplicatiile care sunt disponibile pentru iPhone si Android. Daca nu va plac functiile stories din aplicatiile Snapchat, Instagram, WhatsApp, sau Facebook, atunci Reels nu va fi functia voastra favorita din cadrul aplicatiei YouTube, desi compania americana ar spera ca lumea sa o foloseasca.

YouTube sustine ca utilizatorii sai doresc sa aiba mai multe optiuni pentru publicarea mai usoara a clipurilor video in cadrul platformei, fara a trece prin procesul de a crea unul de lunga durata. In aceasta idee, functia Reels ar urma sa le ofere utilizatorilor YouTube posibilitatea de a partaja rapid continut catre persoanele care ii urmaresc fara a fi nevoite sa creeze continut lung si interesant.

YouTube testeaza in momentul de fata functia Reels cu un grup mic de creatori de continut din cadrul platormei, acestia putand partaja clipuri video de scurta durata si cu disponibilitate temporara, deocamdata. Puteti vedea in imaginile de mai jos cum arata functia Reels in cadrul aplicatiei YouTube de pe iPhone si Android, materialele urmand a fi disponibile intr-o sectiune speciala din aplicatie incepand chiar de acum.

YouTube Lanseaza Reels pentru Utilizatorii sai

YouTube face totusi ceva diferit cu Reels, pentru ca povestile create de catre utilizatori nu dispar in 24 de ore dupa publicare, dar nu exista nici limite in ceea ce priveste numarul de stories. Cei de la YouTube ofera mai multa flexibilitate pentru utilizatori cu functia Reels, deci vorbim despre o versiune imbunatatita a stories, pe care probabil foarte multe persoane si-ar fi dorit sa o aiba de ceva vreme.

““We’re also bringing creator-focused features like linking to YouTube videos and YouTube-y stickers. We’ll be experimenting with a beta version of Reels to learn and improve the product before expanding to more creators.”

YouTube permite combinarea catorva clipuri video cu o durata de maxim 30 de secunde, iar desigur ca exista filtre speciale care pot fi aplicate peste acestea inainte de a fi publicate. Mai mult decat atat, YouTube permite atasarea de melodii pentru story-urile create de catre utilizatori si pe viitor compania vrea sa ofere o gama variata de alte functii care sunt disponibile si pentru crearea clipurilor normale.

YouTube a implementat aceasta functie la scurt timp dupa ce a angajat unul dintre oamenii care a lucrat la Snapchat cand versiunea originala a functiei stories a fost lansata pentru utilizatori. YouTube experimenteaza in momentul de fata cu functia stories inainte de a o lansa oficial pentru utilizatorii din lumea intreaga, insa cel mai probabil ea va fi oferita segmentat pentru toata lumea in aplicatiile pentru iPhone si Android.

YouTube reels