Apple anunta cand va Plati cele 13 Miliarde de Euro catre Uniunea Europeana

Dupa luni intregi de dispute si discutii cu privire la plata celor 13 miliarde de dolari datorati sub forma de impozite de catre Apple catre Uniunea Europeana, iata ca s-a ajuns la o intelegere. Apple va plati Irlandei, tara care are obligatia de a colecta banii, cele 13 miliarde de dolari incepand cu T1 2018, insa suma va fi tinuta intr-un cont speciat cat se judeca toate contestatiile depuse de Apple impotriva deciziei UE.

Atat Apple, cat si guvernul irlandez, au atacat hotararea UE, iar cativa ani vor trece pana cand acele contestatii se vor judeca, asa ca banii vor fi intr-un cont special de unde vor fi investiti de un adminsitrator ales de irlandezi si Apple. Irlanda trebuia sa recupereze baniii inca de la inceputul acestui an, dar a amanat totul pana acum, cand Apple a fost de acord sa inceapa sa vireze banii.

Apple anunta cand va Plati cele 13 Miliarde de Euro catre Uniunea Europeana

Apple este convinsa ca va castiga in procesele prin care contesta decizia autoritatilor, asa ca vrea sa se asigure ca banii blocati in cont vor produce totusi ceva, iar asta va veni din investitii. Guvernul irlandez a fost de acord cu doleantele celor de la Apple si administrarea banilor va fi facuta conform intelegerii dintre entitati, iar UE va trebui sa astepte decizia instantelor pentru a vedea daca va primi vreun euro.

“Apple Inc. and Ireland have reached an agreement on the terms of an escrow fund, allowing the transfer of roughly €13 billion ($15.46 billion) in allegedly unpaid taxes that the European Union ordered Dublin to retrieve, beginning in the first quarter of next year, Ireland’s finance chief said Monday.”

Interesant ar fi de vazut cati din acei bani ar putea fi investiti in actiuni Apple, din moment ce ele sunt atat de valoroase,  iar Apple ar avea foarte multe de castigat de aici, desi are banii blocati acolo. In concluzie, Apple renunta intr-un final la bani si lupta pentru a-i recupera cu ajutorul instantelor, dar ramane de vazut ce va reusi sa faca si de cat timp va avea nevoie pentru a-si dovedi eventuala nevinovatie.

Apple impozit 13 miliarde irlanda