Prima Pagina Apple Un Apple Store a fost Invadat de Activisti suparati ca Apple nu-si...

Un Apple Store a fost Invadat de Activisti suparati ca Apple nu-si plateste Taxele

In cursul acestui weekend un Apple Store din Paris a fost invadat de catre un grup de activisti care sunt suparati din cauza faptului ca Apple nu plateste impozite pentru profitul generat in Europa. Cei de la Apple au de platit retroactiv impozite in valoare de 13 miliarde de dolari pentru banii castigati in ultimii 10 ani pana in 2016, dar inca nu se grabesc sa o faca.

Aproximativ 100 de persoane au intrat cu forta in Apple Store Opera, unul dintre cele mai mari magazine Apple din Europa si au cerut ca Apple sa isi plateasca impozitele datorate Uniunii Europene. Activistii au afirmat ca se vor opri din proteste in momentul in care Apple isi va plati impozitele, insa asta nu se va intampla prea curand.

Unii dintre activisti s-au incatusat de barele de protectie de la etajul magazinului asteptand ca politia sa vina si sa ii evacueze, afisand un banner prin care isi manifestau nemultumirile. Oamenii au stat in magazin nu mai putin de 3 ore inainte de a fi evacuati si de a primi promisiunea ca vor discuta cu un reprezentant al companiei Apple despre doleantele lor.

Desi Apple trebuie sa plateasca 13 miliarde de euro Uniunii Europene, compania americana a atacat decizia autoritatilor, iar procesul poate dura si pana la cativa ani, desi banii trebuie predati pana atunci autoritatilor irlandeze.

  • rundown

    Auzi ma la ei. Ii *ute pe ei grija ca Apple e smechera la capitolul platit impozite. Eu daca eram seful de magazin, dadeam ordin ca toti angajatii sa isi puna mastile de gaze si imprastiam cateva „grenade“ lacrimogene, sau cu gaz ilariant, depinde ce aceam la indemana. Pai futa-i Charlie Hebdo pe ei, cum se baga ei ca jihadistii in redactia altora neinvitati

  • Catalin David

    asta cam asa e frate … si ce daca nu isi platec aia taxele la bugetul de stat … ce plm ii intereseaza pe ei ca bugetul de stat- de unde sunt alimentate sanatatea, educatia, apararea, justitia – este vaduvit de 10 miliarde de dolari … sa astepte bolnavii si copii ce plm atata graba