Prima Pagina Apple Ecranele noilor Ochelari inteligenti ai Apple ar putea fi testate Curand

Ecranele noilor Ochelari inteligenti ai Apple ar putea fi testate Curand

Apple va putea testa in curand ecranele noilor ochelari pentru realitate augmentata, acestia urmand a intra in productie in perioada urmatoare.

Partenerul Apple care produce Apple Watch si ar urma sa produca inclusiv viitorii ochelari inteligenti ai companiei americane, Quanta, a inceput sa produca lentile pentru ochelari inteligenti. Vorbim despre lentile speciale care urmeaza sa fie folosite in ochelari inteligenti capabili sa ofere suport pentru realitate augmentata, dar proiectul nu e direct “legat” de Apple.

Cei de la Quanta testeaza deocamdata productia acestor lentile speciale, iar in functie de rezultate compania Apple poate decide sa lucreze cu ea in continuare, sau sa renunte la serviciile sale. Quanta colaboreaza cu cei de la Lumus pentru a produce aceste lentile speciale pentru ochelari inteligenti, asa ca vorbim despre un efort complex depus de companii.

Quanta a investit 45 de milioane de dolari in Lumus la sfarsitul anului trecut special pentru a face aceste lentile, iar acum se vede si rodul acestei investitii. Conform presedintelui Lumus, intelegerea ar urma sa aiba drept efect si o reducere a costurilor de productie pentru aceste tipuri de lentile, facandu-le mai usor de adoptat de catre diverse companii.

“This means that the most expensive key enabling technology in the AR glasses teardown will now be affordably priced, effectively bringing down the overall cost of consumer AR glasses,” Grobman said in an interview. “Quanta has suggested that full AR headsets would be priced for less than the cost of a high-end cell phone. That’s a big deal.”

Avand in vedere ca Apple cauta cu foarte mare interes sa produca ochelari inteligenti, aceste lentile vor usura procesul de a-i aduce pe piata mai repede decat credeau foarte multi. In ciuca acestui lucru, ramane de vazut in ce masura este viabila productia lentilelor speciale pentru ochelari inteligenti pe termen scurt, dar si cat ar costa procesul.

apple lentile ochelari inteligenti

 • Srb Srb

  would be priced for less than the cost of a high-end cell phone
  Pana cand apar, iphone va avea pret de 2000$ si atunci la 1500$ vor fi mai ieftine
  F important ca nu spun asa:
  would be priced for less than the cost of CURRENT high-end cell phone.

 • Florin

  Hai cu ecrane cu ppi mai mare pe telefoane zic. Macar ar fi un castig. Samsung (si altii) au facut o struto-camila cu ochelarii VR. Au telefoane cu rezolutie mare si le baga la bataie direct in ochelari. Experienta e ….meh. imca se vad pixeli. Se putea sigur si mai bine. Ochelarii i-am primit “pe degeaba” la achizitie si la s7e, si la s8. Bani nu as fi dat pe ei. Dupa ce i-am testat, jucat si aruncat in sertar mi-am dat seama ca fara aplicatii de calitate sunt degeaba. Sper ca Apple sa invete din gresala asta si sa nu lanseze un produs cu surle si trambite care sa se desumfle la fel ca Vr-ul de la Samsung sau HTC sau cine o mai face asa ceva.

 • Crs

  A spus vremea VR-ului, moda se schimba

 • Crs

  apus*

 • Florin

  Nu stiu ce sa zic. Poate inca nu. Oricum Apple vine foarte tarziu cu ceva VR. O sa le fie greu sa se impuna daca nu va fi ceva WOW