Apple Castiga un Proces Important impotriva Xiaomi

Apple a castigat un proces extrem de important impotriva Xiaomi in Europa, el putand duce chiar la interzicerea unor produse ale chienzilor.

Apple a castigat astazi un proces extrem de important impotriva Xiaomi, una dintre companiile care a copiat-o pas cu pas in ultimii ani si care a avut succes mare multumita acestui lucru. In 2014 Xiaomi a depus la autoritatile Europene o cerere pentru a inregistra ca marca denumirea Mi Pad, insa desigur ca Apple s-a opus din cauza faptului ca denumirea seamana foarte bine cu cea iPad, deja inregistrata ca marca.

La 3 ani de la acel moment, o instanta europeana i-a dat castig de cauza companiei Apple, confirmand oficial faptul ca baietii din China s-au specializat pe furt, nu pe inovatie, asa cum stie toata lumea deja. Xiaomi vinde linistita Mi Pad in China, acolo unde proprietatea intelectuala nu are valoare, iar Apple nu poate sa o opreasca, dar in Europa si SUA lucrurile se desfasoara altfel.

Apple a obtinut acum o victorie impotriva Xiaomi si denumirea Mi Pad nu poate fi inregistrata ca marca deoarece pronuntand-o, clientii pot face usor confuzie cu iPad. Desi Apple a blocat actiunea Xiaomi din acest punct de vedere, nu a cerut si interzicerea vanzarii tabletelor Mi Pad in Europa, desi cu aceasta decizie in spate, ar putea face acest lucru in orice moment.

“The dissimilarity between the signs at issue, resulting from the presence of the additional letter ‘m’ at the beginning of ”Mi Pad“, is not sufficient to offset the high degree of visual and phonetic similarity between the two signs,”

Xiaomi poate contesta decizia la Curtea Europeana de Justitie, dar e prea putin probabil sa reuseasca sa castige ceva deoarece legislatia europeana e mult mai dura in materie de furt intelectual.

Apple castiga proces xiaomi