Google a Lansat Exploit-ul pentru iOS 11.1.2 jailbreak

Google a lansat un exploit care permite transformarea unei vulnerabilitati a sistemului de operare iOS intr-o solutie de iOS 11.1.2 jailbreak.

Google a publicat in cursul zilei de ieri exploit-ul in baza caruia va putea fi facuta o solutie de iOS 11.1.2 jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile care au chip-uri de 64 biti. Acest exploit a fost anuntata inca de saptamana trecuta de catre cei de la Google, el fiind descoperit de catre ingineri ai companiei in cadrul unui proiect special gandit pentru descoperirea de vulnerabilitati in sisteme de operare mobile sau desktop.

Vulnerabilitate descoperita de catre cei de la Google permite dezvoltarea unei solutii de iOS 11.1.2 jailbreak daca vor exista hackeri cu suficient de mult timp la dispozitie pentru a o lansa. Cei de la Google au anuntat compania Apple in legatura cu vulnerabilitatile descoperite si ele au fost blocate in iOS 11.2, astfel ca solutia de jailbreak va fi utila pentru iOS 11 – iOS 11.1.2 jailbreak.

iOS 11.1.2 jailbreak este asteptat de foarte multi utilizatori, in ciuda faptului ca in ultimii ani solutiile de jailbreak si-au cam pierdut din popularitate deoarece au fost intotdeauna in urma actualizarilor Apple. De aceasta data se intampla exact acelasi lucru, deoarece iOS 11.2 a fost lansat oficial, iar aceasta solutie ar urma sa fie disponibila pentru iOS 11.1.2 jailbreak, care in curand nici nu va mai fi semnat.

iOS 11.1.2 jailbreak va fi foarte util pentru extrem de multa lume, insa e greu de spus cam cati se vor putea bucura de el daca Apple va bloca procesul de semnare al ipsw-urilor pentru instalare prin iTunes.

4 COMENTARII