Nokia 9 este OFICIAL, a fost Certificat de Autoritati

Nokia 9 este oficial si a fost certificat de catre autoritatile americane in vederea vanzarii, dezvaluindu-se si unele dintre specificatiile tehnice.

Nokia 9 a devenit oficial ieri dupa ce telefonul a fost trimis pentru certificare la autoritatile americane, care au confirmat existenta sa si unele dintre functiile pe care le va avea disponibile. Se stia inca din cursul acestei veri ca Nokia 9 va fi lansat de catre compania HMD Global, ea oferind lumii intregi Nokia 8 acum cateva luni, insa acesta urma sa fie doar inceputul telefoanelor pe care ea avea sa le lanseze.

Nokia 9 va avea un ecran OLED cu diagonala de 5.5 inch si cel mai probabil o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, sau poate chiar de 2560 x 1440 pixeli, dar e cam putin probabil sa fie atat de mare. Vorbim despre o schimbare interesanta in ceea ce priveste tipul de ecran ales, iar asta pentru ca Nokia 9 foloseste OLED, in timp ce predecesorul sau a fost lansat cu un ecran IPS LCD de catre HMD Global.

Nokia 9 va avea deasemenea o camera duala in carcasa, aceasta fiind compusa dintr-un senzor de 12 megapixeli si unul de 13 megapixeli, deci va putea face poze foarte bune, teoretic. Nokia 9 va avea deasemenea o camera frontala de 5 megapixeli, insa fara functii avansate de recunoastere faciala, desi cel mai probabil vor exista unele pentru a inregistra selfie-uri grozave de catre utilizatori.

Nokia 9 este oficial, a fost certificat de autoritati pentru vanzare

Nokia 9 va avea integrata o baterie de 3250 mAh, chiar mai mare decat cea pe care o vom vedea in Samsung Galaxy S9, insa asta nu inseamna si ca performantele vor fi neaparat mai bune. Nu se stie cat RAM va avea Nokia 9, insa se stie ca telefonul are 128 GB de spatiu intern pentru stocarea datelor, deci va exista suficient spatiu si pentru cei care fac multe poze si clipuri video, sau au multe aplicatii.

Nokia 9 va fi lansat cu Android 8 Oreo, cea mai recenta versiune a sistemului de operare, iar asta ar trebui sa ii ofere un avantaj destul de mare in fata altor telefoane Android ale momentului. Nokia 9 va avea un ecran care va acoperi cea mai mare parte a panoului frontal, fara vreun buton vizibil in el, cel putin teoretic, insa alte schimbari de design nu sunt deocamdata cunoscute, dar cel mai probabil vor fi in curand.

Nokia 9 nu are nici macar un pret zvonit pana in acest moment, insa avand in vedere ca predecesorul sau este vandut la un pret rezonabil, ne putem astepta ca si acest model sa nu fie foarte scump. Nokia 9 se va lupta cu iPhone X si Samsung Galaxy S9 dupa lansare, iar desi sansele sale de succes sunt mici, va avea cu siguranta vanzari destul de bune dupa ce va fi lansat, desi nu vor dobora recorduri.