iPhone. Care Modele au fost cele mai Populare de Craciun ?

iPhone a avut parte de un Craciun cu vanzari foarte bune, insa lista celor mai populare modele vine cu o foarte mare surpriza pentru toata lumea.

V-am spus astazi ca Apple si-a dominat concurenta in vanzarile de Craciun, produsele sale fiind cautate de aproape jumatate dintre consumatorii care au cumparat terminale mobile in aceasta perioada. Trecand acum la o impartire a popularitatii diverselor modele ale iPhone la nivel global in perioada Craciunului, ei bine situatia e interesanta.

Conform celor de la Flurry, iPhone 7 a fost cel mai popular model al iPhone in saptamana dinaintea Craciunului, el fiind urmat de iPhone 6 si iPhone X in preferintele clientilor. Aceste trei modele ale iPhone au insumat in total 44.7% din vanzarile totale de telefoane Apple la nivel global, iar asta spune multe despre preferintele oamenilor la final de 2017.

Interesant este faptul ca iPhone 6, un telefon vechi de 3 ani, este mai popular decat iPhone X, iar aici pretul de vanzare este principalul motiv pentru care clientii l-au ales. Nu este absolut deloc surprinzator faptul ca iPhone 8 genereaza interes mai mic decat iPhone 6S, dar nici ca iPhone 7 Plus are vanzari mai bune decat iPhone 8 sau iPhone 8 Plus.

„Despite strong launches of the iPhone 8, 8 Plus, and X — which made up close to a third of all new activations this holiday season — Apple is still seeing significant sales from their older model smartphones. This is largely attributed to the affordability of the older models and availability in markets outside of the US.”

Din graficul de mai jos intelegem foarte clar faptul ca Apple are parte de clienti care incep sa se uite mai atent la ce ofera telefoanele pe care le cumpara, iar iPhone 8 are parte de atentia cuvenita. Cam asta se intampla cand lansezi modele de telefoane care n-ar trebui sa fie puse in vanzare si sper ca Apple sa aiba parte de cifre similare pentru a realiza ca nu trebuie sa-si mai proasteasca clientii cu telefoane scumpe fara inovatii importante.

iPhone popular vanzari Craciun 2017