iPhone. Care Modele au fost cele mai Populare de Craciun ?

iPhone a avut parte de un Craciun cu vanzari foarte bune, insa lista celor mai populare modele vine cu o foarte mare surpriza pentru toata lumea.

V-am spus astazi ca Apple si-a dominat concurenta in vanzarile de Craciun, produsele sale fiind cautate de aproape jumatate dintre consumatorii care au cumparat terminale mobile in aceasta perioada. Trecand acum la o impartire a popularitatii diverselor modele ale iPhone la nivel global in perioada Craciunului, ei bine situatia e interesanta.

Conform celor de la Flurry, iPhone 7 a fost cel mai popular model al iPhone in saptamana dinaintea Craciunului, el fiind urmat de iPhone 6 si iPhone X in preferintele clientilor. Aceste trei modele ale iPhone au insumat in total 44.7% din vanzarile totale de telefoane Apple la nivel global, iar asta spune multe despre preferintele oamenilor la final de 2017.

Interesant este faptul ca iPhone 6, un telefon vechi de 3 ani, este mai popular decat iPhone X, iar aici pretul de vanzare este principalul motiv pentru care clientii l-au ales. Nu este absolut deloc surprinzator faptul ca iPhone 8 genereaza interes mai mic decat iPhone 6S, dar nici ca iPhone 7 Plus are vanzari mai bune decat iPhone 8 sau iPhone 8 Plus.

“Despite strong launches of the iPhone 8, 8 Plus, and X — which made up close to a third of all new activations this holiday season — Apple is still seeing significant sales from their older model smartphones. This is largely attributed to the affordability of the older models and availability in markets outside of the US.”

Din graficul de mai jos intelegem foarte clar faptul ca Apple are parte de clienti care incep sa se uite mai atent la ce ofera telefoanele pe care le cumpara, iar iPhone 8 are parte de atentia cuvenita. Cam asta se intampla cand lansezi modele de telefoane care n-ar trebui sa fie puse in vanzare si sper ca Apple sa aiba parte de cifre similare pentru a realiza ca nu trebuie sa-si mai proasteasca clientii cu telefoane scumpe fara inovatii importante.

iPhone popular vanzari Craciun 2017

8 COMENTARII

  1. Cum am mai zis, 8 a fost un iepuraș pentru X, dar nu prea le-a ieșit figura, din cauza politicii prețurilor (nesimțite, stiu, tot așa, am mai spus-o)…
    7 rămâne într-un echilibru decent între performante și preț, iar 6/6s încă o alegere inspirata.
    Zic și eu…!?

  2. Cum ziceam , daca Flurry astia au monitorizat la nivel mondial si cate bucati din fiecare model de iPhone s-au vandut de Craciun , sunt cei mai tari .
    Mai trebuie sa si credem – deja stirea si-a pierdut orice urma de credibilitate “la nivel mondial” .

  3. Deja lbagii din laboratoarele Apple pregătesc un update de soft care va face 6,6s,7 sa para niște rebuturi..Ai dreaq tehnologie

  4. Vezi ma Za1 dc spune lumea ca tu si srb sunteti aceeasi persoana? Ca stii sa moderezi doar intr-o directie si niciodata în ambele 😉

  5. SUPERB Nostradamul al evolutiei telefoniei mobile pe pamant …..LASA-NE , DU-TE , RETRAGE-TE , ne dorim ca pe acest site sa auzim lucruri interesante NU prostiile pe care le debitezi tu si cum pupi la fundulet un anumit brand si cum arunci cu noroi in altul . Nu iti mai suporta nimeni comentariile retarde .

  6. Ciudata aparitia lui iphone 6, cred ca in India au avut vanzari, altfel nu vad cine ar mai cumpara un iph 6 chiar si la pretul care il are, un pret peste iph SE si inferior acestuia din urma.