Tabletele au Zilele Numarate din cauza Phablet-urilor

Tabletele sunt pe cale de disparitie, phablet-urile generand vanzari atat de mari incat asistam la o schimbare majora in preferintele utilizatorilor.

2017 este anul in care tabletele cu ecrane mici si-au dat “ultima suflare”, deoarece informatii recente arata faptul ca oamenii nu mai subt aproape deloc interesati de ele. La nivel global, doar 4% dintre terminalele mobile vandute in saptamana dinaintea Craciunului au fost tablete care aveau ecrane mici, adica undeva pana la 9 inch.

Acesta este cel mai mic procent de vanzari inregistrat de aceste tipuri de produse in ultimii 3 ani, el fiind injumatatit fata de cel inregisrat in cursul anului trecut. Impreuna cu aceasta scadere s-a observat si disparitia interesului pentru telefoale mici, dar si o scadere de 1 procent in vanzarile de tablete cu ecrane mari, dar asta nu e o surprinza.

Surprinzator este totusi faptul ca phablet-urile, adica smartphone-urile cu ecrane de minim 5 inch, au crescut in vanzari cu 16 puncte procentuale fata de anul 2016. Comparand cifrele cu anul 2015 observam o dublare a vanzarilor pentru acest tip de smartphone-uri, preferintele oamenilor pentru ele fiind cat se poate de clare.

“Phablet devices (5in-6.9in) have successfully overtaken medium phone (3.5in-4.9in) market share in 2017 with 53% of all holiday activations. Phablets have proven to be consumers’ device size of choice, often eliminating the need for both a tablet and medium or small phone. Full size tablet device activations have stabilized, with Phablets eating away significantly at Small Tablets and Medium Phones.”

Smartphone-urile cu ecrane medii, adica de pana in 5 inch, au inregistrat deasemenea o scadere de 10 puncte procentuale a vanzarilor fata de anul 2016 si de 19 puncte procentuale fata de 2015. Viitorul este cu siguranta al phablet-urilor, iar tabletele sunt pe cale de disparitie, cele cu ecrane mici devenind aproape complet irelevante in vanzarile globale.

phablet preferinta tablete

5 COMENTARII

  1. Eu prefer sa am un telefon cu dimensiuni mai reduse, pentru mobilitate și sa am și un iPad pentru atunci când nu am chef sau nevoie sa deschid Mac-ul. Deci eu nu voi renunța la iPad.

  2. poate, tabletele gen ipad mini…dar apple stie ca asta e viitorul si de la 9.7″ au trecut la 10.5″ alaturi de cel de 13″
    Totusi e normal cand pe piata TOTI iti ofera high end doar de 5.5-6″