Tabletele au Zilele Numarate din cauza Phablet-urilor

Tabletele sunt pe cale de disparitie, phablet-urile generand vanzari atat de mari incat asistam la o schimbare majora in preferintele utilizatorilor.

2017 este anul in care tabletele cu ecrane mici si-au dat “ultima suflare”, deoarece informatii recente arata faptul ca oamenii nu mai subt aproape deloc interesati de ele. La nivel global, doar 4% dintre terminalele mobile vandute in saptamana dinaintea Craciunului au fost tablete care aveau ecrane mici, adica undeva pana la 9 inch.

Acesta este cel mai mic procent de vanzari inregistrat de aceste tipuri de produse in ultimii 3 ani, el fiind injumatatit fata de cel inregisrat in cursul anului trecut. Impreuna cu aceasta scadere s-a observat si disparitia interesului pentru telefoale mici, dar si o scadere de 1 procent in vanzarile de tablete cu ecrane mari, dar asta nu e o surprinza.

Surprinzator este totusi faptul ca phablet-urile, adica smartphone-urile cu ecrane de minim 5 inch, au crescut in vanzari cu 16 puncte procentuale fata de anul 2016. Comparand cifrele cu anul 2015 observam o dublare a vanzarilor pentru acest tip de smartphone-uri, preferintele oamenilor pentru ele fiind cat se poate de clare.

“Phablet devices (5in-6.9in) have successfully overtaken medium phone (3.5in-4.9in) market share in 2017 with 53% of all holiday activations. Phablets have proven to be consumers’ device size of choice, often eliminating the need for both a tablet and medium or small phone. Full size tablet device activations have stabilized, with Phablets eating away significantly at Small Tablets and Medium Phones.”

Smartphone-urile cu ecrane medii, adica de pana in 5 inch, au inregistrat deasemenea o scadere de 10 puncte procentuale a vanzarilor fata de anul 2016 si de 19 puncte procentuale fata de 2015. Viitorul este cu siguranta al phablet-urilor, iar tabletele sunt pe cale de disparitie, cele cu ecrane mici devenind aproape complet irelevante in vanzarile globale.

phablet preferinta tablete