Prima Pagina UBER Guvernul vrea sa tina UBER in Romania

Guvernul vrea sa tina UBER in Romania

Guvernul Romaniei vrea sa tina UBER in tara si pregateste modificari legislative care sa reglementeze activitatea serviciului in Romania.

Guvernul Romaniei vrea sa tina UBER in Romania, iar PSD elaboreaza in momentul de fata o lege prin care sa reglementeze activitatea companiei de taximetrie pe piata locala, blocand astfel plangerile taximetristilor. Conform unor surse din interiorul celor care elaboreaza legea, UBER ar fi unul dintre cei mai buni platitori de TVA din Romania, desi compania functioneaza prin subsidiara din Olanda.

UBER a fost in centrul atentiei la finalul anului trecut dupa ce Primaria Generala a Bucurestiului a initiat o dezbatere publica privind un nou regulament pentru serviciile de taxi din capitala. Acesta putea fi contestat pana ieri si daca va fi votat si va intra in vigoare, UBER va avea nevoie de un dispecerat autorizat pentru a functiona in Romania, la fel ca si Taxify, o companie cu servicii identice.

Avand in vedere ca Guvernul Romaniei vrea sa reglementeze activitatea UBER in tara noastra, e discutabila intreruperea serviciului in Bucuresti, sau alte orase, PSD parand sa aiba alte planuri. Practic, inainte de Craciun s-a confirmat in mod public faptul ca UBER si Taxfy vor putea functiona in tara noastra in mod normal in baza unor modificari legislative, care le vor reglementa situatia legala.

Guvernul vrea sa tina UBER in Romania

In momentul de fata doar taximetristii sunt cei care vor ca UBER si Taxify sa dispara din tara noastra, ei fiind si singurii care se plang de existenta serviciului, restul romanilor bucurandu-se de el. Ca sa fiu complet sincer, eliminarea UBER si Taxify din Romania ar face mai mult rau decat bine, opinia publica fiind de parere ca serviciul este benefic si ca taximetristii ar trebui sa dispara.

”Uber este unul din cei mai buni plătitori de TVA, pe de o parte. Pe de altă parte, situația legală a acestui tip de platforme trebuie reglementată prin lege. A fost dată deja în lucru elaborarea unei astfel de legi, iar aceasta va fi adoptată la nivel de Parlament.”

O dovada a discrepantei foarte mari intre servicii a fost in seara de Revelion, cand taximetristii s-au gandit ca ar fi bine sa jecmaneasca orice client din moment ce absolut nimeni nu ii trage la raspundere. Taximetristii cer eliminarea UBER, dar lor nu le pasa cum se comporta cu clientii, refuza sa faca unele curse, sau sa porneasca aparatele de taxat, iar nimeni, dar absolut nimeni nu ii sanctioneaza.

Parerea mea este ca daca UBER si Taxify isi vor intrerupe serviciile in Bucuresti, taximetristii nu vor castiga mare lucru, ci vom pierde mai mult timp prin trafic, din pacate. Pana atunci, va fi interesant de vazut in ce mod va dori Guvernul Romaniei sa reglementeze activitatea UBER in tara noastra si daca legislatia va rezolva problemele, sau va lasa loc de alte interpretari.

guvern uber romania

 • Adioff

  Eu am patit-o in Bucuresti , aveam vreo 2 km de mers si nu a vrut sa ma duca nici un taximetrist … mi-am sunat un prieten si m-a ghidat prin telefon ( nu aveam navigatie ) , a trebuit sa merg pe jos .. Cel mai naspa oras din Ro !

 • RaduD

  Eu cred ca e loc in piata pentru toata lumea. Important e ca oamenii sa primeasca servicii de calitate, la preturi decente.
  Iar in lumea (digitala) de azi, existenta unor servicii de transport online e normalitatea…

 • Mihai

  De ce nu spui cum a jefuit uber,cardurile romanilor in noaptea de revelion,prin preturi dinamice care depășeau cu mult preturile cerute de unii taximeristi.

 • Lascarik

  In noaptea de revelion am venit cu uber din titan pana in popesti cu 20 lei. La banutii astia nici macar nu erai injurat de taximetristii “conventionali”.

 • EMP83

  Am impresia ca ești taximetrist…

 • egrimisu

  Mihai, cerere și oferta. Nici mie nu-mi convine in unele situații dar cam asta e piața. Spre exemplu prețul la pompa și prețul gazului este dat tot de aceasta regula.

 • Bratu Costel

  Are dreptate, nu contează ce e. Un șofer de ușer, în noaptea de revelion a luat taxi și nu în s-a făcut preț, la ușer cursa era de 45 sau 57 de lei. Deci. Stati cuminți

 • Guldur

  Toate cursele uber si taxify sunt fiscalizate. Cate curse facute de taximetristi sunt fiscalizate? 10-20%? Mi se pare normal sa incurajezi astfel de servicii si sa descurajezi taximetria asa cum se face acum. Prost sa fii sa interzici Uber intr un oras/tara. Trebuie reglementata prin lege aceasta nisa. In UK exista nisa de “l”private hire” unde intra si Uber. Toate cursele private hire sunt pre-ordered. Soferii private hire n au voie sa ia clienti la bordura, n au voie sa circule pe benzile destinate autobuzelor/taxiurilor.

 • disqus_SuHMkUiHjd

  Un articol platit.adica taximetristii au facut preturi iar uber ca a fost cerea mare au mers cu pana la 10lei pe km, e frumos cand ne face aplicatia pret. Ne mintim frumos.

 • Mihai

  Personal prefer să dau mai mult pentru o cursă cu Uber/Taxify. Mașină curată, nouă, șofer politicos, seriviabil fără grija banilor schimbați și a șpăgii. Nu mai folosesc taxiurile convenționale de mai bine de doi ani și nu m-aș întoarce ever. În noaptea de revelion, la 5:00 dimineața am plătit 50 de lei pe o cursă de 10 lei. Dar a meritat și nu regret nici o secundă.
  Dacă șoferii de taxi ar împrumuta măcar jumătatea din comportamentul celor de la Uber lucrurile ar stă altfel. Ei vor și bani mulți și să facă ce vor în mașină. Au impresia că ei ne fac nouă un serviciu că ne duc, nu noi că-i plătim.

 • George

  Eu nu doresc sa merg cu un taxiu al carui sofer este o cioara care mananca seminte si asculta manele, locul lui este la cimitir.
  Vreau un taxi unde pot sa ii ofer un feedback, un taxi curat.
  Tiganii sa se duca inapoi in India :).