iPhone XS – Primele Detalii despre Noul Procesor

iPhone XS are primele detalii despre procesor dezvaluite, denumirea si cateva dintre schimbarile majore fiind contractate de catre compania Apple.

iPhone XS este viitorul model al iPhone pe care compania Apple il va lansa pe piata in cursul anului viitor, iar conform unor informatii aparute astazi, americanii au ales deja producatorul procesorului. Vorbim despre un procesor care va fi inclus intr-un chip A12 care va intra in productie la compania TSMC in cursul anului 2018, el urmand a fi fabricat exclusiv pentru iPhone XS de catre taiwanezi.

iPhone XS va fi un smartphone foarte important pentru Apple in 2018, iar noul chip A12 va fi produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, fata de A11 Bionic, produs la 11nm tot de TSMC. Cei de la TSMC reusesc sa se mentina in fata companiei Samsung in ceea ce priveste productia de procesoare pentru Apple, iar iPhone XS va marca un nou an incare TSMC are exclusivitate.

iPhone XS va fi lansat in toamna anului 2018, deci noul chip A12 va intra in productie undeva pe la sfarsitul verii, asa cum se intampla in mod obisnuit la cei de la TSMC. Pentru noul chip A12, cei de la TSMC vor folosi o noua tehnologie cu raze ultraviolete, ea permitand crearea unui procesor cu mai multi tranzistori, deci iPhone XS va avea performante mult mai bune si autonomie mai mare.

iPhone XS – primele detalii despre noul procesor

iPhone XS va aduce foarte multe miliarde de dolari pentru compania TSMC si cu noul chip A12, acesta fiind al treilea procesor pe care compania il produce exclusiv pentru cei de la Apple. Vorbim despre o colaborare pe care Apple se bazeaza si care va ajuta la dezvoltarea unui chip foarte performant pentru iPhone XS, cele fabricate de Samsung avand probleme in trecut.

“Both Apple and Qualcomm are among TSMC’s major customers, with the foundry house contracted to fabricate all the A12 processor chips for the 2018 new-generation iPhone devices, according to industry sources. To extend its technological lead over Samsung, TSMC will incorporate the extreme ultraviolet (EUV) technology into its 7nm+ process and step up deployments in the 5nm and 3nm processes.”

iPhone XS are sanse foarte mici sa aduca imbunatatiri majore in ceea ce priveste design-ul telefonului, insa componentele interne vor fi imbunatatite serios de catre compania Apple anul acesta. Noul chip A12 ar putea aduce un spor substantial de performante pentru iPhone XS in comparatie cu iPhone X, iar asta va mari cu siguranta avantajul fata de telefoanele mobile Android.

iPhone XS este in proces de dezvoltare in acest moment si ar trebui sa ajunga pe piata undeva in cursul lunii septembrie, dar cu siguranta vom afla multe dintre secretele sale pana atunci. De la procesor si pana la ecran, sau iOS 12, multe dintre noutatile iPhone XS urmand a fi dezvaluite in urmatoarele luni, asa ca va fi interesant de vazut ce vom descoperi pana atunci.

iphone xs procesor detalii

36 COMENTARII

  1. Nasol….noroc cu oled ala ca mai scoate un ban samsung….cine stie daca merge bine treaba cu LG anu asta…din 2019 nici oled nu va mai avea

  2. Deja nu stiu daca mai vrea cineva si mai multa viteza…au ajuns cu A10x si a11 prea sus,prefer sa puna acei 4 gb ram pe care multi doresc se pare si baterie si mai buna.
    Probabil cine vrea baterie SUPERBA isi cumpara varianta oled plus cu invert colors si dark wallpaper si va scoate 20 ore de usage

  3. Eu cred ca este mult mai importantă optimizarea iOS. Poate sa pună Mega Bionic și 6GB ram, dar dacă nu fac ceva și cu iOS…cam degeaba. Dacă vom compara performanțele iPhone X cu cele ale iPhone 7, in viața reala diferențele nu sunt atât de notabile cum sunt pe hârtie. De ce? Din cauza ca iOS încă nu este bine optimizat pentru iPhone X. Degeaba are A11 Bionic dacă iOS-ul nu este in stare sa mențină aplicațiile deschise in fundal. Ca sa nu mai vorbesc de ce mizerie este aplicația Mail: de multe ori trebuie sa intru sa verific manual dacă am mesaje noi, după ce le citesc de multe ori rămân marcate ca necitite, trebuind sa actualizez conținutul manual pentru ca acestea sa fie marcate ca și citite.

  4. sincer…aplicatiile la standard nu mai poti vedea diferente in viteza…iti zic de pe acuma..daca in acel LCD de 6.1″ Apple vine cu promotion…datorita animatiilor ale iOS…ala va fi cel mai rapid. Pacat ca oled nu pare aproape de 120hz…si da, iOS trebuie optimizat…aia cu mail am avut si eu..si inca am din cand in cand mai ales cand urmeaza un iOS nou, perioada Septembrie-Oct..
    banuiesc ca pe android nu ai aceste probleme cu mail ?!

  5. Gmail. Aceeași poveste. Se pare ca iOS nu gestionează bine notificările “push”. Pe Android nu aveam aceste probleme, deci nu este de la server-ele Google sau ceva de genul.

  6. Nu folosesc Yahoo, doar Google. Îmi place interfața Mail din iOS pentru ca este simpla și este integrată in sistemul de operate. Poate se rezolva in următoarea actualizare, deși ma îndoiesc, problema este destul de veche.

  7. serios ai probleme la gmail?? te referi ca nu iti apar mail’uri noi CAND intri in aplicatie sau te referi ca nu iti apare notificarea de mail nou?

  8. La ce face un utilizator normal cred ca si A9 ar fi fost arhisuficient :)). Cum zice SRB daca ar mai adauga 1gb ram in + ar fi perfect. Totusi eu ce sa mai zic cu 2gb ram pe iPhone 8….la anul cred ca trebuie sa il arunc :))))).

  9. Nu îmi apar notificările. Dar nu tot timpul. De exemplu nu am nici o notificare de email nou iar dacă intru in aplicația Mail și actualizez manual conținutul, m-am trezit și cu 10-20 mail-uri noi de care nici nu știam. In anumite cazuri am nevoie sa răspund sau sa citesc aceste mail-uri cât mai repede, de preferința când le primesc, nu după câteva ore.

  10. wow, nasol, mai ales daca vorbesti de gmail…si nu de mail apple
    Faza cu notificarile se stiu, este random de pe la ios9…
    Adica la gmail tot timpul cand intru am deja toate mail’urile noi.

  11. Am observat ceva in Setări: In Configurări, Conturi și parole, iar jos unde avem funcția Preluare, sunt niște opțiuni. Din ce am văzut, Gmail nu suporta notificări Push, doar Preluare. La setările Preluare prima opțiune este Automat dar jos de tot, cu litere mici, scrie “iPhone-ul Dvs. va prelua date noi in fundal doar dacă este cuplat la alimentare și conectat la WIFI”. In teorie, din acest text înțeleg ca nu ar trebui sa primesc niciodata notificări de mail-uri noi dacă nu îndeplinesc aceste condiții. Confuzia mea vine in momentul in care, deși nu îndeplinesc aceste condiții, primesc anumite notificări. O alta opțiune văd ca ar fi sa setez aplicația Mail sa scaneze la fiecare 15, 30 sau 60 minute după mail-uri noi.

  12. “Cei de la TSMC reusesc sa se mentina in fata companiei Samsung in ceea ce priveste productia de procesoare pentru Apple, iar iPhone XS va marca un nou an incare TSMC are exclusivitate”…. Fals și incorect, Samsung este cel mai mare producator de procesoare din lume, iar TSMC este de un producător mediocru de cipuri…. Tehnologia lor pe 7 nm este la același nivel cu cea de 10 nm, nu aduce niciun beneficiu real, decât un spațiu mai mic în care poate fi introdus chipul+ ca e slaba fata de cea a lui Samsung pe 7 nm LPP (a 2 a generație), mai ales ca Samsung se pregătește sa renunțe la procesul de fabricație FinFET (prima generație) și la fiecare proces nou de fabricație (nm) va utiliza numai LPP

  13. Te rugam sa iti sustii spusele de mai sus cu date oficiale. Lucrezi la favrica de chip samsung sau tsmc?
    Acuzatii nefondate ca de obicei

  14. Tu vb de acuzații nefondate? Vai te tine, ai și tupeul sa ceri lămuriri când tu ești corectat la tot pasul
    1. Samsung e cel mai mare producator de procesoare din lume, peste Intel
    2. Tehnologia pe 7 nm TSMC este la același nivel cu cea de 10 nm intel pt ca integrează același nr de tranzitorii (aproape nicio diferența)
    “The naming of process nodes by different major manufacturers is partially marketing driven and not directly related to any measurable distance on a chip – for example TSMC’s 7 nm node is similar in key dimensions to Intel’s 10 nm node”
    3. Qualcomm va renunța la Samsung temporar pt SD 855 dacă tehnologia Samsung pe 7 nm nu e gata, dar se vor întoarce când procesul de fabricație Samsung pe 7 nm LPP va fii realizat (sau mai mic), mai ales ca Samsung renunță la FinFET…. 8 nm Samsung sare peste FinFET direct la LPP

  15. omule, parca m-ai blocat…deci asta este o minciuna ce nu o poti intoarce ca multe altele,citeste in continuare!
    Nu am zis ca samsung nu ar fi cel mai mare producator…si vw este cel mai mare producator…nu inseamna ca face si cele mai bune
    “7 nm process nodes.The naming of process nodes by different major manufacturers (TSMC, Intel, Samsung, GlobalFoundries) is partially marketing driven and not directly related to any measurable distance on a chip”
    Deci si Samsung este inclusa aici…iar BUSTED

  16. Da, asa este, este inclusa și Samsung aici, dacă ar utiliza FinFet, dar renunță la ea înainte de adoptarea EUV…. Oricum Samsung va utiliza numai LPP în viitoarele procesoare
    Niciun producător de procesoare nu face procesoare perfecte, dar în orice caz nu TSMC ei sunt înceți rău când vine vorba de cam tot ce tine de chipuri, Qualcomm a ieșit din mizerie cu ajutorul Samsung nu TSMC și nici pana acum nu era 10 nm și 8nm LPP dacă nu era Samsung

  17. Chiar nu ma intereseaza daca producatorul procesorului e cel mai mare sau cel mai mic…important e sa functioneze corect. E ca si cum te-ai lauda ca ai mancat nu stiu ce fita de fritpura dar afli ca era infestata cu salmonela si poti sa crapi. Daca de la anul Electroaparataj Targu Mures incepe sa produca procesoare pt Apple dar functioneaza excelent nu pot decat sa ma bucur :))

  18. O parte Samsung, dar adminul a apus ca TSMC se menține în fata Samsung în privința procesoarelor A, deși nu era nicio lupta Samsung vs TSMC pt contractele cu procesoarele, Apple a continuat cu TSMC

  19. E important și procesorul, ca să ducă cât mai multe noutăți, dar aproape totul depinde de cum administrează softul resursele
    Acum sincer ești companie de prima mana și apelezi la firme no name?

  20. Cam asa, dar Renault nu e firma no name, una e sa fii firma uriașă și sa cumperi componente de la firme no name, alta e sa fi firma mare și sa cumperi componente de la alta firma mare (nu prea faci rabat de calitate)