Samsung Galaxy S9. OFICIAL, va Copia Functiile iPhone X!

Samsung Galaxy S9 are noul procesor prezentat in mod oficial de catre compania coreeana, el urmand a permite copierea unora dintre functiile iPhone X.

Samsung Galaxy S9 a avut astazi prezentat in mod oficial prezentat noul chip Exynos 9810 pe care compania coreeana urmeaza sa il integreze in telefonul pe care il va prezenta al Mobile World Congress 2018. Chip-ul 9810 al Samsung Galaxy S9 va fi produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, performantele si autonomia urmand a fi mai bune decat ale seriei actuale.

Samsung Galaxy S9 va avea performante cu 40% mai mari in testele sintetice multi-core, in timp ce performantele in testele single-core urmeaza sa se dubleze fata de seria actuala de telefoane. In ciuda acestor cresteri, Samsung Galaxy S9 nu va beneficia de performante la fel de bune precum cele ale iPhone X, ci din contra, va avea performante inferioare fata de telefonul Apple.

Samsung Galaxy S9 urmeaza sa aiba deasemenea integrat un chip special pentru inteligenta artificiala, acesta urmand a sta la baza unui sistem imbunatatit de recunoastere faciala. Desi acesta nu va fi la fel de avasant precum Face ID, Samsung Galaxy S9 va putea sa recunoasca obiecte, persoane si va fi capabil sa ofere functii similare celei Animoji implementata de catre cei de la Apple in telefoane.

Samsung Galaxy S9 – procesorul nou va permite copierea unor functii ale iPhone X

Samsung Galaxy S9 poate oferi deasemenea capacitatea de a inregistra poze si clipuri video imbunatatite in conditii de luminozitate scazuta, un procesor de imagine imbunatatit fiind integrat. Mai mult decat atat, Samsung Galaxy S9 urmeaza sa permita inregistrarea de clipuri video 4K la 120 FPS, dublu fata de ceea ce poate iPhone X, deci vorbim despre o crestere substantiala.

“The Exynos 9 Series 9810 is our most innovative mobile processor yet, with our third-generation custom CPU, ultra-fast gigabit LTE modem and, deep learning-enhanced image processing,” said Ben Hur, vice president of System LSI marketing at Samsung Electronics. “The Exynos 9810 will be a key catalyst for innovation in smart platforms such as smartphones, personal computing and automotive for the coming AI era.”

Samsung Galaxy S9 poate deasemenea sa descarce orice de pe internet la viteze de pana la 1.2 Gbps cu ajutorul acestui nou chip, vitele de upload ajungand pana la 200 Mbps in retelele care ofera suport. Practic, Samsung Galaxy S9 va avea performante foarte bune si alte beneficii adaugate de acest nou chip Exynos 9810, cei de la Samsung anuntand toate aceste noutati impreuna cu chip-ul.

Samsung Galaxy S9 are acest nou chip in productie de cateva luni, iar acest model de telefon va fi si primul care il va avea integrat, insa de aici va ajunge si in alte modele de telefoane ale coreenilor. Samsung Galaxy S9 va fi prezentat in mod oficial in cadrul Mobile World Congress 2018, insa lansarea va avea loc cel mai probabil in luna martie, dar deocamdata o data nu a fost stabilia si nici nu este cunoscut vreun pret pentru telefon.

Samsung Galaxy S9 noul procesor

43 COMENTARII

  1. “In ciuda acestor cresteri, Samsung Galaxy S9 nu va beneficia de performante la fel de bune precum cele ale iPhone X, ci din contra, va avea performante inferioare fata de telefonul Apple”….. Mai lasă trolarea
    Ai uitat sa spui ca va avea frecventa de 2.9 GHz + 40% performanta, atât în single core cat și in multi core, asta înseamnă că in testele sintetice va fii peste iX acolo unde nu contează, ca în viata reala iX e pus la pământ de smartphone-urile android

  2. inca 1 data …ipX este intrecut doar acolo unde este RAM de 6gb sau 8 gb…S9 va avea 4gb…nu exista smartphone cu 3-4 gb ram care sa fie peste ipX
    Deci Samsung, din pacate a ajuns la capatul puterilor…in 2018 Apple va avea aceeasi cantitate ram 4, precum Samsung…nu s-a mai intamplat asta din 2007
    Mai pune mana pe o carte de istorie

  3. Pune tu mana pe o carte de istorie, ca ai nevoie rău de tot…. Parca ios avea nevoie de resurse puține nu ca android, acum ce face, baga mult ram (4 GB) și procesor octa core ca smartphone urile android, ca să meargă bine? Degeaba face asta dacă ios e praf (nu cred ca problemale se rezolva cu multe update uri după)

  4. Daca galaxy s8 este peste iphone x in toate topurile ma indoiesc ca s9 este sub el…din contra..cred ca va fi mult peste.

  5. Samsung nu va avea recunoaștere faciala, nu prea sa spus tot despre Exynos 9810:
    1.recunoașterea persoanelor, dar și a altor itemi în fotografii spre a realiza o mai bună organizare în categorii (Google Photos are o astfel de funcție);
    2.scanarea feței unui utilizator în 3D și folosirea unui model hibrid de recunoaștere;
    3.procesorul încorporează o unitate separată ce stochează datele personale folosite pentru logarea cu cititorul de amprentă sau scanerul de iris
    4. 4.x 4 MIMO + 256-QAM și tehnologie eLAA (enhanced Licensed-Assisted Access);
    5. playback de conținut 4K la 120 fps, 10-bit HEVC și posibilitatea de a reda 1024 de tonuri diferite pentru culorile primare: roșu, verde și albastru, de aici rezultă redarea a 1.07 miliarde culori, de 64 de ori peste procesarea 8-bit ce aducea 16.7 milioane culori.

  6. pai da, inca are…nu vezi ca abia cele cu 6gb incep sa bata ipX…deci..ori stai f prrost la logica sau chiar regula de 3 simpla ori esti mai inapoiat
    Daca apple ar fi pus 6gb ram..pai tati..despre ce mai vorbim? chiar vrei sa nu mai fie competitie?
    Deci lasa minciunile precum ca m-ai blocat sau ca ipX este batut de orice telefon pt ca…majoritatea pica daca nu au 6gb ram sau 8 ! pt ca tocmai tu, dai dovada vie si te faci de kkt cand faci asemenea afirmatii
    Deci hai mergi la o biblioteca

  7. S9 sigur va avea 6 gb ram la fel ca Note 8. Niciodata un S nou nu a avut specs mai slabe ca Note-ul care il preceda, uneori era identic la ram, dar nicidecum mai putin. Cum Note 8 are 6 gb ram la fel va avea si S9 so posibil surpriza ca S9+ sa mearga la 8 gb ram. Mai pune tu mana pe o carte de istorie.

  8. da dar in 2018…samsung sa aiba S9 cu aceeasi cantitate de ram ca si un iphone…..urat, se vede ca samsung nu mai are specificatii cu cifre duble fata de apple

    inainte avea duble nr de nuclee fata de apple, dublu memoria ram

  9. Am vazut si eu acele teste insa nu pot sa cred ca un S ppata sa mearga inapoi fata de Note_ul care il preceda. Doar dc vor ei singuri sa boicoteze S9 in favaoarea lu S9+

  10. pai logic nu? cand majoritatea aveau 1 gb ram, samsung avea 3 sau 4…si nu ziceai “da-o naibii” acuma de ce zici asa?

  11. acuma toate la timpul lor…pai deja apple ii prinde si la specificatii…singurul avantaj al samsung…ca aveau cifrele/numerele mai mari pe hartie

  12. Bravo George! Ești super informat, și noi învățăm lucruri interesante de la tine. Mă bucur că scrii la secțiunea de comentarii!

  13. isheep = “A follower of the Apple cult regardless of the usefulness or real worth of the product. Believes with without question the cult propaganda which installs the almost mythological belief that what they have just bought is the fastest or most user friendly product ever, only to be re-sold the same product, with a few minor tweaks, a few months later with the same rhetoric and complete disregard for reality. Easily mislead by their own egos and think they are being unique and innovative. Often wrong but convinced they are correct.”

  14. Asta doare ! dar ei tot nu pricep si sunt convinsi ca sunt unici – asa cum scrie acolo .
    Mai la subiect – care sunt functiile care vor fi copiate de la iPhone X , ca recunoasterea faciala exista si inainte ?

  15. Totul e mirific și fabulos dar degeaba dacă nu o sa-l și cumperi(cumpere lumea)și rămâi la S7 edge și Viorel la Note 5. Dacă nici voi fanii inraiti nu-l cumpărați,ce sa mai zic de alții?

  16. Te rog nu o lua pe urmele lui Srb cu aberații, ca dacă ar fi asa ca întrebam în stanga și în dreapta aici cine deține ultimul iphone și Galaxy S de își da cu părerea, toți aproape pe mut
    Am spus de ce nu am trecut la un alt device, vrei sa mai spun o data? O sa faci o obsesie din asta?

  17. Amfetamin, ia aminte la sfatul lui George, și nu călca pe urmele lui Srb. Eu nu am note 5, dar l-am lăsat pe Troll să se bucure și el de ceva în viață.
    Nu eu câștig 3000 lei ca asistent medical, și nu te-am ironizat niciodată cu așa.

  18. Nu era nici o ironie,e adevarul. Dacă nici voi entuziasmații de tehnologie și ce e nou de la Samsung,pe deasupra mult mai potenți financiar ca și mine(cel puțin declarativ)nu va gândiți sa-l luați,chiar nu văd unde se afla targetul pt acest S9.