Prima Pagina iPhone iPhone si iPad sunt Afectate de Problemele Procesoarelor Intel

iPhone si iPad sunt Afectate de Problemele Procesoarelor Intel

iPhone si iPad sunt afectate de problemele procesoarelor Intel, totul fiind anuntat in cursul noptii trecute, anumte modele fiind vulnerabile acum.

iPhone si iPad nu sunt imune la problemele procesoarelor Intel, compania americana anuntand ca inclusiv unele procesoare ARM sunt afectate, iar englezii au confirmat acest lucru noaptea trecuta. Conform celor de la ARM, procesoarele produse in baza arhitecturilor Cortex-A8, Cortex-A9 and Cortex-A15 sunt susceptibile la atacurile Meltdown si Spectre dezvaluite recent.

In conditiile ideale, toate iPhone si iPad care au procesoare fabricate folosind arhitecturile Cortex-A8, Cortex-A9 and Cortex-A15 pot fi exploatate de catre hackeri pentru a se fura date. Aici vorbim despre toate modelele iPhone lansate intre iPhone 4 si iPhone 5C, tabletele iPad pana la generatia a treia, Apple TV 2, Apple TV 3, iPod Touch 4G si iPod Touch 5G fiind deasemenea afectate.

Problema este ca numarul telefoanelor si tabletelor afectate ar putea fi mult mai mare, iar asta deoarece nu s-au dezvaluit deocamdata toate detaliile vulnerabilitatilor exploatate de Meltdown si Spectre. Dupa dezvaluirea lor e posibil ca noi detalii privind exploatarea telefoanelor si tabletelor sa fie dezvaluite si numarul iPhone sau iPad-urilor vulnerabile sa creasca.

Desi iPhone si iPad pot fi vulnerabile in fata vulnerabilitatilor ce pot fi exploatate de catre Meltdown si Spectre, este nevoie si de un malware instalat local in dispozitive pentru ca ele sa fie exploatate. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mici, asa ca probabil n-ar trebui sa ne facem prea multe griji in legatura cu aceste probleme ale procesoarelor.

iphone ipad probleme procesoare intel

 • Real

  Inceput de an spectaculos….

 • Florin

  Fuck! Bai nu se mai opresc belelele. Asta e cam nasoala. Ios e inca vazut ca beacon de sucuritate. Macar nu vorbim de flagship-uri noi (actuale) si sansele ca cineva sa mai aiba un iphone 4 sau un 5 / 5c scad constant. Oricum, asa cum zice articolul, trebuie sa ai instalat un malware fara sa stii si asta e mai greu pe Ios fara un exploit…si aici ma gandesc direct la jb.

 • F(x)

  Daca doar modelele iPhone lansate intre iPhone 4 si iPhone 5C, tabletele iPad pana la generația a treia, Apple TV 2, Apple TV 3, iPod Touch 4G si iPod Touch 5G sunt afectate, ce naiba cauta la imaginea articolului iPhone X??

 • ibadea

  Sa creeze panica, la fel ca titlul, cancan

 • Jhonny9my

  Sper sa nu ma injure nimeni dar am trecut in tabara adversa , acum testez S8 vom vedea dupa perioada de acomodare ce se intampla

 • Florin

  Pai iPhone X costa cat toate celelalte la un loc. Exista o logica 😉

 • Florin

  O sa ramai cu el. Asa am facut si eu acum cativa ani fiind aifonist inrait…. astazi si cateva flagship-uri Samsung mai tarziu, inca nu regret.

 • Mircea Radulescu

  Credeam ca ești cu băieții 😂, dacă e vb de Samsung atunci numai bine !