Prima Pagina iOS 11 iOS 11.2.2 Reduce Performantele iPhone si iPad ?

iOS 11.2.2 Reduce Performantele iPhone si iPad ?

iOS 11.2.2 reduce performantele iPhone si iPad, compania Apple confirmand acest lucru intr-un document in care vorbeste despre impactul problemei.

ios 11.2.2 performante iphone ipad

iOS 11.2.2 a fost lansat noaptea trecuta de catre compania Apple, noua versiune a sistemului de operare fiind gandita pentru a bloca in totalitate vulnerabilitatile Meltdown si Spectre descoperite in procesoarele telefoanelor. iOS 11.2.2 rezolva complet vulnerabilitatea Spectre pe iPhone si iPad, cea Meltdown fiind rezolvata inca din momentul in care a fost lansat iOS 11.2.1 pentru iDevice-urile noastre.

iOS 11.2.2 este obligatoriu pentru instalare pe iPhone si iPad deoarece ne protejeaza impotriva vulnerabilitatii Spectre care poate fi exploatata prin Javascript cand navigam pe internet cu Safari. Dupa instalarea iOS 11.2.2, browserul Safari va fi in totalitate protejat impotriva oricarei incercari de a exploata vulnerabilitatea Spectre, desi pana acum nu a fost identificat vreun atac bazat pe ea.

iOS 11.2.2 aduce rezolvari pentru probleme uriase descoperite cu procesoarele folosite in iPhone si iPad, insa unele persoane se intreaba daca nu cumva aceasta actualizare afecteaza inclusiv performantele produselor Apple. Ei bine, testele sintetice arata ca performantele iPhone si iPad cu iOS 11.2.2 nu sunt mai mici decat cele ale versiunilor anterioare ale iOS, insa exista un impact pentru navigarea pe internet folosind Safari.

iOS 11.2.2 reduce performantele Safari pe iPhone si iPad

iOS 11.2.2 va avea impact zero sau de 2.5% pentru performantele Safari in timpul navigarii pe internet de pe iPhone si iPad, compania Apple oferind aceste informatii pentru utilizatorii din lumea intreaga. Cei din Cupertino au testat Safari pe iOS 11.2.2 pe iPhone si iPad si au ajuns la concluzia ca in unele teste impactul este zero, in timp ce in altele el este de numari 2.5% pentru navigarea pe internet pe pagini cu Javascript.

“Our current testing indicates that the Safari mitigations have no measurable impact on the Speedometer and ARES-6 tests and an impact of less than 2.5% on the JetStream benchmark. We continue to develop and test further mitigations within the operating system for the Spectre techniques, and will release them in upcoming updates of iOS, macOS, and tvOS. watchOS is unaffected by Spectre.”

iOS 11.2.2 nu ar trebui sa aiba vreun impact asupra performantelor generale ale iPhone sau iPad, iar daca el va exista, atunci ar trebui sa fie atat de mic incat nimeni nu ar trebui sa observe existenta sa. Teste complexe n-au fost facute pana acum pe iPhone si iPad cu iOS 11.2.2, insa vom vedea cu siguranta comparatii si cel mai probabil nu vom fi dezamagiti de protectia oferita de catre Apple pentru iDevice-urile sale.

iOS 11.2.2, in ciuda afectarii performantelor Safari cu 2.5%, este o actualizare absolut necesara pentru iPhone si iPad, iar reducerea performantelor in folosirea Javascript este atat de mica incat nici nu merita sa riscati sa nu instalati actualizarea. Chiar daca performantele ar fi fost afectate intr-o masura mai mare dupa instalarea iOS 11.2.2, actualizarea tot ar fi trebuit instalata pe iPhone si iPad, deoarece datele noastre pot fi furate de hackeri in timp ce navigam pe internet.

 • DRAKOS78

  ok dar cei cu ip6 5s care au ramas la 10.3.3 ce sa faca acum ?? pot sa le arunce ca vor merge foarte prost pe 11.2.2

 • iPhone 6 are oricum performantele limitate incepand cu iOS 10.2, deci… Iar ce am scris eu in articol e cam diferit fata de concluzia ta.

 • Ori 10.3.3, ori 11.2.2 cam tot pe acolo se afla. Începând cu iOS 10 Apple a redus performanțele, deci vei avea parte de aceleași performanțe.

 • V.P

  Stai linistit pe 10.3.3 ,, e diferenta mare de la iOS 10.3.3 ( ultimul update campion din seria 10 ) si iOS 11 , ai terminat cu rapiditatea pe iPhone 6 daca treci pe iOS11 , iti spun din experienta , am configurat recent iPhone 6 32 GB noi cu iOS 11.2 si iti bati copii cat de greu se misca .

 • Sorin

  Buna Cat timp por ramane cu un Ip6 pe 9.0.2 Multumesc

 • Și totuși se cam exagerează cu aceasta poveste. In ce condiții ne pot fi furate datele doar prin simpla vaginale pe internet? Așa prin aer? Cumva un hacker trebuie sa aibă acces la dispozitiv, printr-un program, o aplicație…nu este chiar așa de ușor și simplu cum vor unii sa para.

 • Asd

  Off topic,pot sa fac downgrade de la ios 10.3.3 la ios 9 sau alta varianta mai veche pe iphone 5?

 • Mihai Bențe

  Da. Faci jailbreak cu una din soluțiile disponibile (vezi pe net) și descarci din Cydia Coolbooter iar cu el instalezi orice versiune de la iOS 6.0 încoace.

 • Florin

  Simpla vaginale? Incerc sa imi imaginez…

 • Nu. Daca ai jailbreak si SHSH salvat, poate mai ai o sansa.

 • Cat vrei tu.

 • Nu e un update cu schimbari, ci doar pentru rezolvarea problemelor de securitate.

 • Asc

  Cat timp aplicatiile care le folosesti o sa mai functioneze.

 • Mihai Bențe

  Vezi că vorbești aiurea. Poate face downgrade la orice versiune de iOS dacă are jailbreak. Singurul dezavantaj e că OS-ul primar va rămâne 10.3.3 și nu se poate șterge dar se poate folosi iOS 6, 7 etc. fără nici o problemă în dual boot.

 • Vezi ca vorbesti prostii aiurea. Te contrazici singur. Downgrade e una, dual boot e cu totul altceva. Daca instalezi doua sisteme de operare intr-un iPhone, ce spatiu iti mai ramane pentru restul ? La un model de 16 GB e complet inutila treaba asta.

 • Schimbări primești o data pe an. In rest, Apple lucrează la a repara ceea ce a stricat intr-o actualizare anterioară.

 • dragoss77

  La baterie sa schimbat ceva?

 • czr

  Da, la iPhone 8 parca se simte o îmbunătățire