iOS 11.2.2 Reduce Performantele iPhone si iPad ?

iOS 11.2.2 reduce performantele iPhone si iPad, compania Apple confirmand acest lucru intr-un document in care vorbeste despre impactul problemei.

ios 11.2.2 performante iphone ipad

iOS 11.2.2 a fost lansat noaptea trecuta de catre compania Apple, noua versiune a sistemului de operare fiind gandita pentru a bloca in totalitate vulnerabilitatile Meltdown si Spectre descoperite in procesoarele telefoanelor. iOS 11.2.2 rezolva complet vulnerabilitatea Spectre pe iPhone si iPad, cea Meltdown fiind rezolvata inca din momentul in care a fost lansat iOS 11.2.1 pentru iDevice-urile noastre.

iOS 11.2.2 este obligatoriu pentru instalare pe iPhone si iPad deoarece ne protejeaza impotriva vulnerabilitatii Spectre care poate fi exploatata prin Javascript cand navigam pe internet cu Safari. Dupa instalarea iOS 11.2.2, browserul Safari va fi in totalitate protejat impotriva oricarei incercari de a exploata vulnerabilitatea Spectre, desi pana acum nu a fost identificat vreun atac bazat pe ea.

iOS 11.2.2 aduce rezolvari pentru probleme uriase descoperite cu procesoarele folosite in iPhone si iPad, insa unele persoane se intreaba daca nu cumva aceasta actualizare afecteaza inclusiv performantele produselor Apple. Ei bine, testele sintetice arata ca performantele iPhone si iPad cu iOS 11.2.2 nu sunt mai mici decat cele ale versiunilor anterioare ale iOS, insa exista un impact pentru navigarea pe internet folosind Safari.

iOS 11.2.2 reduce performantele Safari pe iPhone si iPad

iOS 11.2.2 va avea impact zero sau de 2.5% pentru performantele Safari in timpul navigarii pe internet de pe iPhone si iPad, compania Apple oferind aceste informatii pentru utilizatorii din lumea intreaga. Cei din Cupertino au testat Safari pe iOS 11.2.2 pe iPhone si iPad si au ajuns la concluzia ca in unele teste impactul este zero, in timp ce in altele el este de numari 2.5% pentru navigarea pe internet pe pagini cu Javascript.

“Our current testing indicates that the Safari mitigations have no measurable impact on the Speedometer and ARES-6 tests and an impact of less than 2.5% on the JetStream benchmark. We continue to develop and test further mitigations within the operating system for the Spectre techniques, and will release them in upcoming updates of iOS, macOS, and tvOS. watchOS is unaffected by Spectre.”

iOS 11.2.2 nu ar trebui sa aiba vreun impact asupra performantelor generale ale iPhone sau iPad, iar daca el va exista, atunci ar trebui sa fie atat de mic incat nimeni nu ar trebui sa observe existenta sa. Teste complexe n-au fost facute pana acum pe iPhone si iPad cu iOS 11.2.2, insa vom vedea cu siguranta comparatii si cel mai probabil nu vom fi dezamagiti de protectia oferita de catre Apple pentru iDevice-urile sale.

iOS 11.2.2, in ciuda afectarii performantelor Safari cu 2.5%, este o actualizare absolut necesara pentru iPhone si iPad, iar reducerea performantelor in folosirea Javascript este atat de mica incat nici nu merita sa riscati sa nu instalati actualizarea. Chiar daca performantele ar fi fost afectate intr-o masura mai mare dupa instalarea iOS 11.2.2, actualizarea tot ar fi trebuit instalata pe iPhone si iPad, deoarece datele noastre pot fi furate de hackeri in timp ce navigam pe internet.