Prima Pagina Microsoft Microsoft a Stricat Calculatoarele cu Procesoare AMD cu Patch-ul pentru Spectre

Microsoft a Stricat Calculatoarele cu Procesoare AMD cu Patch-ul pentru Spectre

Microsoft a lansat un patch cu numarul KB4056892, care genereaza probleme pentru calculatoarele Windows care au procesoare AMD, ele refuzand sa porneasca.

Microsoft patch KB4056892 AMD Windows

Microsoft a lansat zilele trecute un patch cu denumirea KB4056892, acesta avand rolul de a bloca vulnerabilitatea Spectre care a fost confirmata ca fiind existenta in procesoarele AMD. Utilizatorii acestor procesoare sustin ca dupa instalarea patch-ului KB4056892 pentru Windows 7 sau Windows 10 a realizat ca sistemul de operare refuza sa mai porneasca, blocandu-se la logo-ul de incarcare.

Microsoft a reusit practic sa le strice calculatoarele clientilor care folosesc procesoare AMD, patch-ul KB4056892 impiedicand inclusiv restaurarea la setarile dinaintea aplicarii patch-ului pentru clientii care sunt afectati de problema. In aceasta idee, chiar daca utilizatorii de calculatoare cu procesoare AMD si-au putut porni calculatoarele, patch-ul KB4056892 impiedica recuperarea datelor.

Partea si mai proasta pentru clientii AMD care au instalat Windows este ca in unele cazuri reinstalarea sistemului de operare s-a dovedit a fi imposibila, iar in altele patch-ul KB4056892 era descarcat imediat dupa instalarea Windows. Practic, multi dintre cei care au instalat patch-ul KB4056892 pe calculatoare Windows cu procesoare AMD au avut aprte de o experienta groaznica.

“I have older AMD Athlon 64 X2 6000+, Asus MB, after installation of KB4056892 the system doesn’t boot, it only shows the Windows logo without animation and nothing more. After several failed boots it do roll-back then it shows error 0x800f0845. Unfortunately, it seems it’s not easy to disable the automatic updates without gpedit tweaks, so it tries installing and rolling-back the update over and over.”

Microsoft nu a raspuns in vreun fel problemelor raportate de catre clienti dupa instalarea patch-ului KB4056892, majoritatea fiind raportate in weekend, cand la companie nu prea lucreaza cei de la PR, sau altii care rezolva problemele. In ciuda acestui lucru, exista cu siguranta ingineri ai Microsoft care stiu ca trebuie sa rezolve problemele aduse de patch-ul KB4056892.

 • Srb Srb

  asa e la saraci…

 • Alex

  Eu n-am nicio problema cu asta. Folosesc AMD A8-6600K si calculatorul inca functioneaza bine. Poate depinde de modele?

 • Paul

  Problema nu era la inteluri?

 • Tudor Tdr – Gameplay, Reactii

  Hai că e a doua gafă după 1709 :’)

 • P.P.

  ” unde dai si unde crapa ” problema era la procesoarele Intel si au crapat cele AMD.

 • Și al meu a murit ….. după un update la windows insider prew … Și am procesor intel ….

 • Ismail30

  Am primit și eu acest update ,dar nu l-am instalat

 • lucas

  Bine ai facut. Eu am mac mini 2014, dar nu am instalat update-ul.
  Interesant, s-a dovedit public ca acest bug chiar poate prelua date de la distanta?

  Facem putin teoria conspiratiilor, oare nu asta un mod subtil de a-si baga autoritatile coada prin acest scandal?

 • Fosocle

  Macar nu mai au cum sa te atace hackerii acum. Ti-au rezolvat toate vulnerabilitatile. Si-au facut treaba total

 • 😁😁😁