Un nou Apple Store a fost Evacuat din cauza unei Baterii iPhone Explodate

Un alt Apple Store a fost evacuat din cauza unei baterii iPhone care a explodat in timp ce era inlocuita de catre un angajat al companiei Apple.

apple store evacuat baterie iphone explodata

La numai 2 zile dupa ce Apple Store din Zurich a fost evacuat din cauza unei baterii a iPhone care a explodat in timp ce era inlocuita de catre un angajat al companiei Apple, un incident similar s-a intamplat in Valencia. Apple Store Calle Colón a fost scena acestui nou incident, iar conform presei locale, bateria telefonului iPhone a explodat in jurul orei locale 13:30, un angajat lucrand la schimbarea ei.

Desigur ca Apple Store-ul s-a umbplut de fumul toxic eliminat de catre bateria care a explodat, angajatii evacuand toti clientii care se aflau in acel moment in magazin, deschizand si geamurile pentru a ventila locatia. Pompierii au fost chemati la fata locului, dar nu au intervenit pentru ca fumul fusese deja scos din magazin, focul generat de baterie fiind stins cu pamant aruncat de catre angajati pe el.

Spre deosebire de incidentul din Zurich, in Valencia nu au existat raniti, nici macar in ceea ce priveste angajatul care a incercat sa inlocuiasca bateria iPhone, asa ca vorbim despre un incident fara complicatii prea mari pentru Apple. In Zurich a fost vorba despre bateria unui iPhone 6S, insa nu se stie ce fel de iPhone avea bateria inlocuita in magazinul din Valencia, dar e posibil sa fie vorba despre acelasi model.

According to municipal sources, the outbreak flooded the upper floor with smoke. The firefighters did not intervene because store employees opened the windows quickly to ventilate the establishment. The workers threw dirt on the burned battery and vacated the premises without incidents.

Aceste doua cazuri sunt primele, din cate stiu eu, in care baterii ale iPhone explodeaza in magazinele Apple in timp ce sunt schimbate, dar exista sanse foarte mari ca incidente similare sa se repete in perioada urmatoare. Din moment ce multa lume vrea sa isi schimbe bateria iPhone pentru a-si readuce la normal performantele telefoanelor si din moment ce Apple grabeste reparatiile, e posibil ca situatiile acestea sa se repete constant.