Face ID va Ramane greu de Copiat in 2018

Face ID va ramane greu de copiat de catre producatorii de smartphone-uri Android in cursul anului 2018, Apple urmand a-si pastra avantajul anul acesta.

face id greu copiat 2018

Face ID este prezentata de catre Apple ca fiind inovatia majora gandita pentru iPhone X, dar si pentru viitorul iPhone, avand in vedere ca aceasta tehnologie de recunoastere faciala inlocuieste Touch ID. Dupa ce Face ID a fost lansat, foarte multi analisti au spus ca Apple va avea un avans de minim 2 ani de zile in fata competitorilor Android cu aceasta tehnologie, iar acum lucrurile par sa se confirme.

Conform unor informatii venite de la companii care fabrica diverse componente pentru telefoane Android, se pare ca putine modele de smartphone-uri vor avea recunoastere faciala bazata pe analizarea 3D a fetei. Se pare ca din cauza costurilor ridicate pentru aceasta tehnologie multi dintre producatori refuza sa o ofere deocamdata, cel putin pana cand costurile de implementarea vor mai scadea simtitor.

Separat, problemele mari de productie cu aceste componente pentru camerele 3D folosite pentru recunoastere faciala sunt o alta problema, deoarece fara suficiente componente disponibile, nu prea poti lansa un smartphone. Majoritatea producatorilor Android se concentreaza in momentul de fata pe vanzarea stocurilor existente de produse pe care le au, iar abia poi se vor uita la copierea Face ID.

Face ID va ramane greu de copiat pentru producatorii Android si in 2018

Cei de la Qualcomm intentionau sa produca in 2018 camere 3D pentru o varietate de companii chinezesti, insa interesul redus al acestora a franat investitiile companiei, deci tehonologia va trebui sa mai astepte, pentru ei. Producatorii de smartphone-uri Android nu vor sa investeasca in recunoastere faciala, ci in schimb se concentreaza pe implementarea de noi functii bazate pe inteligenta artificiala, o alta tehnologie de viitor.

“Not many Android-based smartphones launched in the first half of 2018 will come with 3D sensing technology due to technological and cost barriers. In addition to current low yield rates for the production of 3D sensing modules, China-based smartphone vendors are currently focusing on clearing out their inventories.”

Cel mai probabil vorbim despre adoptarea la scara larga a unor noi procesoare care au chip-uri pentru inteligenta artificiala dedicate, Apple initiind trend-ul, Huawei urmand-o, iar in 2018 altii vor face acelasi lucru. Qualcomm si MediaTek vor lansa in 2018 chip-uri care au un chip de procesare separat pentru task-uri de inteligenta artificiala, iar producatorii de smartphone-uri Android vor profita de ele pentru a oferi noi functii.

Face ID este o mare realizare pentru Apple, iar in baza a ceea ce vedem acum, se pare ca a reusit sa implementeze in iPhone X o tehnologie care nu doar ca o diferentiaza de restul producatorilor, dar este si foarte greu de copiat de catre acestia. E greu de spus in ce masura vor reusi producatorii Android, separat de Huawei care va oferi ceva similar in 2018, sa reproduca Face ID in 2018, dar cu siguranta o vor face candva.

11 COMENTARII

  1. Dupa parerea mea,Face Id chiar e viitorul.Este mult mai comod sa-ti deblochezi telefonul facial in loc sa-l deblochezi cu amprenta,pentru mine amprenta este un chin pentru ca transpir destul de des la mână și deseori eram obligat sa bag codul de acces pentru ca touch id nu imi citea amprenta

  2. asta arata ca nu ai simtul viitorului si inteligenta necesara. Stai calm, senzorul in display va dura cativa ani…smartphone e pe duca, iar ochelarii AR cu faceID vor lua locul si toti vor face asa ceva…faceID poti avea in orice pe viitor si sa fie si intuitiv.Deja si masinile incep acest trend cu face scan

  3. Nu te mai masturba atâta si ai să vezi că e chiar simplu și cu amprenta..mai mare e chinul sa iei mereu telefonul in mana sal duci in fața de 30 de ori pe zi..