iPhone: Mesajul Apocaliptic primit de Utilizatori

Utilizatorii iPhone din Hawaii au avut parte de o zi terifianta noaptea trecuta, iar asta pentru ca au fost alertati de catre autoritati ca o racheta balistica se indreapta spre ei. Multi utilizatori ai altor tipuri de smartphone-uri, sau chiar cei care se uitau la televizor, au avut parte de acelasi mesaj trimis de autoritati.

Mesaul “BALLISTIC MISSILE THREAT INBOUND TO HAWAII. SEEK IMMEDIATE SHELTER. THIS IS NOT A DRILL” primit de catre cei din Hawaii a generat discutii intense pe retelele de socializare. Se pare ca acesta trebuia sa fie trimis ca parte a unui test facut de catre autoritati pentru sistemul de alertare a populatiei in caz de atac.

iPhone alerta racheta balistica

Din pacate pentru cei din Hawaii, un operator al centrului local pentru situatii de urgenta a trimis mesajul catre toata lumea, mentionand faptul ca nu este un test. Autoritatile au infirmat rapid pe retelele de socializare ca amenintarea este reala, dar au trecut 40 de minute pana cand un al doilea mesaj a fost trimis pentru a linisti oamenii.

SUA, ca si Romania, a reinceput sa-si testeze sistemele de alerta in caz de atac nuclear, sau catastrofa naturala, ei reactivand si sirenele de alerta ale populatiei. Avand in vedere ca teste de acest gen se vor mai face, inclusiv in Romania, n-ar fi greu de crezut ca am putea asista la gafe similare in viitor.

5 COMENTARII

  1. Utilizatorii iPhone ? Ce au a face utilizatorii iPhone cand mesajul de alerta a fost trimis prin sms catre toate telefoanele mobile ?

  2. Si ala nu e sms inteligentule. E un sistem de transmitere mesaje de urgenta, pe orice telefon nu doar iphone. Si pe nokia 3310 exista asa ceva