Apple: Vesti Proaste pentru fanii Mac in 2018

Apple MacbOok Pro design Foxconn

Apple pregateste o serie de vesti proaste pentru fanii Mac in cursul anului 2018, compania americana parand sa isi concentreze atentia pe cu totul altceva fata de ce se astepta cam toata lumea acum cateva saptamani. Mai exact, Apple va muta o parte mai mare din productia de MacBook Pro-uri de la Quanta la Foxconn pentru a-si reduce costurile de productie, chinezii fabricand deja 20% din modelele vandute.

Apple ar fi luat decizia de a muta mai mult din productia MacBook Pro de la Quanta la Foxconn pentru ca in 2018 nu intentioneaza sa lanseze vreun update major pentru aceasta serie de produse, deci nu prea are de ce sa investeasca in productie. E posibil ca MacBook Pro sa fie actualizat in 2018 cu noi procesoare Intel, dar separat de asta, nu vom vedea schimbari majore de design, sau alte functii importante implementate.

Foxconn a produs pana caum 20% dintre MacBook Pro-urile Apple, insa in 2018 se pare ca va prelua inca 30% din productia, iar asa va avea egalitate cu Quanta in productie, iar cei din Cupertino vor economisi multi bani.  Nu se stie cat cere Foxconn pentru productia MacBook Pro, insa toate aceste economii vor deveni profit pentru Apple si nu vor duce la o reducere a preturilor de vanzare pentru produse.

“Apple is expected to shift a major portion of its MacBook orders to Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) in 2018. The sources revealed that Foxconn had been aggressively working to land more MacBook orders from Apple during the past few years by offering attractive quotes.”

Actualele modele ale MacBook Pro nu au mai beneficiat de vreun upgrade pentru design din anul 2016, iar dupa cum se prezinta lucrurile, se pare ca Apple vrea sa ramana cu el si in 2018, asa cum a facut si cu iPhone-urile. Daca asta va afecta vanzarile, ramane de vazut, insa e clar ca americanii vor avea profit mai mare din vanzarea calculatoarelor pe pietele globale.

8 COMENTARII

  1. Pai logic, doar nu o sa mai faca alt design dupa doar 2 ani…o sa puna probabil kaby lake R in 13″ quad core, si pt 15″ 6C…si cine stie vom vedea intel cu amd gpu integrat
    Deci din punct de vedere al performantelor va fi major fata de anii trecuti
    Iar pt restul…sa vedem Mac Pro si Apple Display in 2018 si nu ar fi exclus redesign la iMac si Mac mini….deci 2018 poate fi un an important pt Mac

  2. Chiar nu vad de ce ar face o schimbare de design dupa 1 an pe piata, in afara de componenete interne nu au ce sa modifice. Ar trebui sa se axeze pe alte produse, de exemplu noi routere, sau un mouse cu force touch

  3. Router-ul sau mouse-ul sunt produse de umplutură pentru Apple, pentru că nu se poate construi un cult al snobismului în jurul acestor produse.
    Nu iese nimeni cu routerul la cafenea să îl afișeze pe masă.

  4. In schimb, un router Apple întregește in mod fericit un ecosistem, alături de IPhone, iPad, Mac…
    Cred totuși ca Apple dorește sa promoveze iPad urile in detrimentul laptopurilor.

  5. Dar nici cu Mac Pro ul sau iMac-ul nu am ieșit din casa in ultimii 10 ani. Nu toți care au astfel de produse sunt snobi.