Apple: Vesti Proaste pentru fanii Mac in 2018

8

Apple MacbOok Pro design Foxconn

Apple pregateste o serie de vesti proaste pentru fanii Mac in cursul anului 2018, compania americana parand sa isi concentreze atentia pe cu totul altceva fata de ce se astepta cam toata lumea acum cateva saptamani. Mai exact, Apple va muta o parte mai mare din productia de MacBook Pro-uri de la Quanta la Foxconn pentru a-si reduce costurile de productie, chinezii fabricand deja 20% din modelele vandute.

Apple ar fi luat decizia de a muta mai mult din productia MacBook Pro de la Quanta la Foxconn pentru ca in 2018 nu intentioneaza sa lanseze vreun update major pentru aceasta serie de produse, deci nu prea are de ce sa investeasca in productie. E posibil ca MacBook Pro sa fie actualizat in 2018 cu noi procesoare Intel, dar separat de asta, nu vom vedea schimbari majore de design, sau alte functii importante implementate.

Foxconn a produs pana caum 20% dintre MacBook Pro-urile Apple, insa in 2018 se pare ca va prelua inca 30% din productia, iar asa va avea egalitate cu Quanta in productie, iar cei din Cupertino vor economisi multi bani.  Nu se stie cat cere Foxconn pentru productia MacBook Pro, insa toate aceste economii vor deveni profit pentru Apple si nu vor duce la o reducere a preturilor de vanzare pentru produse.

“Apple is expected to shift a major portion of its MacBook orders to Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) in 2018. The sources revealed that Foxconn had been aggressively working to land more MacBook orders from Apple during the past few years by offering attractive quotes.”

Actualele modele ale MacBook Pro nu au mai beneficiat de vreun upgrade pentru design din anul 2016, iar dupa cum se prezinta lucrurile, se pare ca Apple vrea sa ramana cu el si in 2018, asa cum a facut si cu iPhone-urile. Daca asta va afecta vanzarile, ramane de vazut, insa e clar ca americanii vor avea profit mai mare din vanzarea calculatoarelor pe pietele globale.