Blocheaza orice iPhone si Mac cu acest Mesaj

iPhone si Mac pot fi blocate de catre un simplu mesaj text care exploateaza o vulnerabilitate care este cunoscuta global sub denumirea chaiOS.

blocheaza iphone mac chaios

iPhone si Mac sunt afectate de un nou bug descoperit in sistemele de operare iOS si macOS, acesta permitand blocarea completa, in anumite cazuri, a produselor, sau repornirea completa a acestora. Vorbim despre un bug, cunoscut cu denumirea chaiOS, care poate fi exploatat printr-un simplu mesaj text care trebuie accesat pe iPhone sau Mac, el putand fi trimis in orice fel de mesaj text, sau standard, efectul fiind imediat la deschiderea aplicatiei mesaje.

Atat cel care trimite mesajul, cat si cel care primeste mesajul, vor avea probleme cu blocarea completa sau partiala a aplicatiei Mesaje, cu posibila stergere a tuturor mesajelor, cu repornirea telefoanelor, sau Mac-urilor si nu numai. Mai mult decat atat, se pare ca telefoanele iPhone se si supraincalzesc dupa ce aplicatia Mesaje incearca sa incarce codul din mesajul text care exploateaza acest bug al sistmeului de operare.

iOS 11.2.2 si macOS 10.13.2 sunt afectate de catre acest bug, deci oricine va poate trimite acest link pentru a va bloca in totalitate telefonul iPhone, sau Mac-ul in acest moment, chiar daca si el va avea probleme din cauza lui. Acesta nu este primul bug descoperit in iOS care permite blocarea sau repornirea fortata a telefoanelor iPhone prin simpla accesare a mesajului si cu siguranta nu va fi nici ultimul.

Partea interesanta este ca acum sunt afectate inclusiv Mac-urile, ceva ce nu era de asteptat, avand in vedere ca Apple se lauda in mod constant cu asigurarea celei mai bune experiente de utilizare pentru calculatoare. Desi cu siguranta veti gasi amuzament in a bloca telefoanele si aplicatiile din Mac-urile prietenilor vostri, va recomand sa nu va folositi de bug, deoarece in unele cazuri pot fi pierdute date importante din dispozitive.