FBI si-a Declarat “Dragostea” fata de Compania Apple

FBI spune ca "iubeste" compania Apple si ca are o relatie de colaborare extrem de stransa cu cei din Cupertino, in ciuda tuturor neintelegerilor.

fbi dragoste apple

La o saptamana dupa ce un agent senior al FBI a afirmat ca Apple este o companie cu anagjati malefici, seful diviziei din San Francisco a celebrei agentii guvernamentale vine cu o poveste diferita vis-a-vis de relatia cu Apple. John Bennett este cel care vorbeste in termeni favorabili despre compania Apple, el afirmand ca agentia “iubeste” compania Apple si ca relatia dintre ele s-a imbunatatit simtitor in ultimii ani, in ciuda disputelor.

Bennett a fost unul dintre agentii FBI implicati activ in cazul teroristului din San Bernadino, care a generat un imens scandal intre Apple si agentie, dupa ce compania a refuzat sa deblocheze iPhone-ul teroristului. In ciuda acestei dispute, Bennett spune ca relatia dintre FBI si Apple este una foarte buna si ca acel incident nu a determinat o schimbare de opinie privind relatia de viitor dintre cele doua entitati.

“…it was clear the relationship between Apple and law enforcement (in San Francisco at least) was much closer than the stream of media stories would have one believe. He had much praise for Apple, particularly for its direct assistance for law enforcement, not just at the FBI but at local police departments too.”

FBI are deasemnea foarte mult respect pentru Apple, afirmand si ca atat compania, cat si angajatii acesteia, sunt in multe cazuri victime ale hackerilor, ea fiind atacata in mod constant de catre acestia. FBI colaboreaza deasemene cu Apple pentru a o ajuta identifice persoanele care ii ataca serverele, sau care ii ataca inclusiv angajatii pentru a extrage informatii de la serverele companiei, intelegerea dintre entitati fiind foarte importanta.

“From our experience in San Francisco, we have meetings with Apple and they are not only a great company but they’re also victims. Their stuff gets hit and their employees get in harm’s way, so they call us locally on a lot of things they need help for .”

Interesant este ca Bennett intelege si de ce Apple creste securitatea sistemului de operare iOS, in ciuda faptului ca acest lucru ingreuneaza foarte mult accesarea datelor din iPhone si iPad-urile infractorilor. In aceeasi masura FBI intelege si birocratia Apple privind cererile pentru accesarea datelor din iCloud, iar ceea ce spune el pune intr-o perspectiva foarte interesanta modul in care vede o parte a FBI modul in care functioneaza compania Apple.

“They’re in an interesting environment where they have to service a legal process from agencies, from FBI to GCHQ to Chinese to Russian services. They are trying to make sure everyone is playing from a level field.”