Apple: Zeci de mii de locuri de Munca si Sute de Miliarde de Dolari Generati in Economie

apple locuri munca miliarde dolari economie

Apple a anuntat astazi ca va crea peste 20.000 de locuri de munca si va contribui la cresterea economiei SUA cu peste 405 miliarde de dolari in 2018 si urmatorii 5 ani. Apple vorbeste despre investitii actuale, investitii viitoare si ceea ce va fi creat in baza produselor si serviciilor pe care compania americana le va lansa pentru clientii sai din SUA.

In ceea ce priveste locurile de munca nou create, compania Apple are in vedere in principal partenerii sai din SUA, dar si dezvoltatorii de aplicatii pentru AppStore. Apple nu va angaja zeci de mii de persoane, dar cei care creeaza produse si servicii pentru cele ale Apple o vor face, compania americana crescand si fondul sau de investitii pentru productie in SUA de la 1 la 5 miliarde de dolari.

Apple a investit pana acum 600 de milioane de dolari in Corning si Finisar, doua companii americane, insa mai are 4.4 miliarde de dolari pregatiti pentru alte investitii majore. Inainte de a deveni presedinte al SUA, Donald Trump a promis ca va obliga Apple sa produca iPhone in SUA, dar desigur ca acest lucru nu se va intampla, insa Apple contribuie totusi la indeplinirea partiala a celor spuse.

“Apple is a success story that could only have happened in America, and we are proud to build on our long history of support for the US economy. We believe deeply in the power of American ingenuity, and we are focusing our investments in areas where we can have a direct impact on job creation and job preparedness. We have a deep sense of responsibility to give back to our country and the people who help make our success possible.”

Chiar daca nu va produce iPhone in SUA, compania Apple face alte investitii care duc la crearea de locuri de munca si la cresterea economiei, indeplinind practic dorintele lui Trump. Desigur ca de aici castiga si cetatenii de rand, locurile de munca urmand a ajuta multe persoane care sunt in somaj, in timp ce alte companii vor putea crea produse ma bune cu aceste investitii.