Iata care este cea mai Admirata Companie din Lume in 2018

TOP 10 al celor mai admirate companii de pe planeta vine cu unele surprize deoarece anul 2017 a fost unul foarte volatil pentur multe companii importante.

9

admirata companie lume 2018

Pentru al 11-lea an consecutiv, compania Apple ramane cea mai admirata de pe planeta, conform celor de la Forbes, ei publcand topul anual pentru aceasta categorie. Vorbim despre un top in care compania Apple are rezultate excelente multumita produselor extrem de populare pe care le lanseaza, iar in ciuda tuturor problemelor, admiratia clientilor nu a disparut.

Apple are in urma sa Amazon, Alphabet, Berkshire Hathaway si Starbucks, deci vorbim despre concurenta serioasa pentru cea mai admirata companie de pe planeta. Acest top af ost realizat de catre Forbes in baza unor categorii pentru care fiecare dintre companiile monitorizate au primit o serie de puncte, care intr-un final au fost adunate pentru total.

Apple a obtinut cele mai bune punctaje in toate categoriile, acestea fiind : inovatie, calitatea echipei de manageri, responsaibilitatea sociala, folosirea bunurilor companiei, siguranta financiara, calitatea produselor si serviciilor, plus competitivitatea la nivel global. Nu e de mirare ca Amazon si Alphabet sunt pe urmatoarele doua poziti, din moment ce sunt aproape la fel de puternice precum Apple.

“As we have in the past, Fortune collaborated with our partner Korn Ferry on this survey of corporate reputations. We began with a universe of about 1,500 candidates: the 1,000 largest U.S. companies ranked by revenue, along with non-U.S. companies in Fortune’s Global 500 database that have revenues of $10 billion or more. We then winnowed the assortment to the highest-revenue companies in each industry, a total of 680 in 29 countries. The top-rated companies were picked from that pool of 680; the executives who voted work at the companies in that group.”

3900 de presedinti/vicepresedinti, directori si analisti specializati in titluri de valoare au analizat companiiloe pentru a crea acest top cu 10 dintre cele mai admirate companii de pe glob. Interesant este ca separat de Alphabet si Microsoft, niciun alt competitor major al Appple nu este plasat in top 10, Samsung fiind departe de cei din Cupertino, in mod surprinzator.

top 10 admirate companii 2018