Inteligenta Artificiala e mai Importanta decat Descoperirea Focului

Inteligenta artificiala este prezentata ca fiind mai importanta decat descoperirea focului, sau a electricitatii, de catre presedintele companiei Google.

Inteligenta Artificiala Importanta Foc

Inteligenta artificiala este prezentata ca fiind mai importanta decat descoperirea focului, sau a electricitatii, actualui presedinte al companiei Google, Sundar Pichai, declarand asta. El sustine ca inteligenta artificiala este unul dintre cele mai importante proiecte la care lucreaza omenirea in momentul de fata si de aici a venit comparatia cu focul si electricitatea.

Presedintele Google sustine ca inteligenta artificiala poate fi folosita de catre umanitate pentru a rezolva multe dintre problemele importante care ne afecteaza viata de zi cu zi. Pichai sustine ca folosind inteligenta artificiala putem rezolva problema incalzirii globale si am putea descoperi inclusiv un tratament permanent pentru cancer, dar nu doar atat.

Pichai conduce una dintre companiile care a investit sume enorme de bani in trecut si care inca investeste masiv in prezent pentru a dezvolta sisteme de inteligenta artificiala. Investitiile sunt facute pentru ca la un moment dat inteligenta artificiala sa ne conduca in totalitate vietile, iar in foarte multe cazuri ea ar putea inlocui chiar si slujbele unor persoane.

“AI is one of the most important things that humanity is working on. It’s more profound than, I don’t know, electricity or fire. Look at a job like a radiologist. You might not need lawyers, which some people might celebrate… you might not need accountants. History shows that countries that pull back don’t do well with chance. So you have to embrace the change.”

Mai exact, presedintele Google spune ca inteligenta artificiala ar putea inlocui avocatii, contabilii, radiologii, dar nu si presedintii de companii, care sunt imposibil de inlocuit. Afirmatiile presedintelui companiei Google nu ar trebui sa uimeasca pe cineva, iar asta pentru ca vorbim despre o tehnologie in care toata lumea investe in acest moment si care este foarte importanta.