Huawei a Anuntat Procesorul cu Inteligenta Artificiala

Huawei a lansat procesorul cu inteligenta artificiala, acesta avand denumirea Kirin 970 si urmand a fi integrat in Huawei Mate 10 de catre chinezi.

Huawei a anuntat procesorul cu inteligenta artificiala integrata, sau mai bine zis cu un chip special care are menirea de a procesa orice fel de informatii care au legatura cu inteligenta artificiala. Vorbim despre un chip Kirin 970 care va fi folosit de catre Huawei si pentru seria Huawei Mate 10, acesta avand o tehnologie pe care Apple ar putea sa o lanseze inainte.

Huawei a anuntat astazi chip-ul Kirin 970 care are un procesor special dedicat sustinerii functiilor pentru inteligenta artificiala, dar ideea initiala a fost zvonita acum cateva luni pentru un chip al Apple. Nu se stie daca Apple va lansa acum acest chip, dar daca o va face, atunci va aduce prima pe piata tehnologia, deoarece Huawei va lansa Huawei Mate 10 abia pe 16 octombrie, la aproape o luna dupa lansarea iPhone 8.

Huawei a gandit acest chip Kirin 970 pentru a sustine procesarea functiilor de inteligenta artificiala atat in telefoanele mobile, cat si cu ajutorul cloud-ului. Cat de bine va functiona aceasta combinatie de procesare de informatii in telefoane si preluarea altora din cloud nu stie nimeni, dar pe de alta parte Huawei nu este recunoscuta pentru telefoanele excelente pe care le face, ci mai mult pentru echipamentele de telecomunicatii.

Huawei a anuntat procesorul cu chip special pentru inteligenta artificiala

Huawei a Anuntat Procesorul cu Inteligenta Artificiala

Huawei a gandit noul sau chip Kirin 970 inclusiv pentru a face poze si clipuri video de calitate mult mai buna, dar si mult mai rapid decat in mod obisnuit. Huawei a cerut ca acest chip Kirin 970 sa fie produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, exact precum cel A11 al companiei Apple, deci ambele vor oferi performante foarte bune, dar Android-ul va “trage” inapoi componenta celor de la Huawei, din pacate.

Huawei a mai anuntat o data o tehnologie noua inaintea Apple, dar a lansat-o dupa americani, iar aici vorbim despre sistmeul 3D TOuch pe care il regasim in iPhone 6S. in 2016 Huawei a prezentat aceasta tehnologie inaintea companiei Apple, insa desigur ca americanii au adus-o primii pe piata, iar anuntul celor de la Huawei a fost egal cu zero, acelasi lucru putandu-se intampla acum cu chip-ul pentru inteligenta artificiala.

Huawei, la fel ca si Apple, stie ca inteligenta artificiala este foarte importanta pentru viitorul telefoanelor mobile, asa ca investeste serios in dezvoltarea hardware-ului pentru ea. Acest chip dedicat pentru inteligenta artificiala ar putea creste performantele Huawei Mate 10 dupa implementare si urmeaza sa reduca inclusiv consumul de baterie, dar totul este deocamdata bazat doar pe ceea ce spun chinezii.