iPhone 9: Pretul si Primele Specificatii Anuntate

iPhone 9 are primele informatii privind pretul si specificatiile tehnice dezvaluite de catre surse apropiate companiei Apple care cunosc planurile pe 2018.

iphone 9 pret specificatii

iPhone 9 este denumirea pe care eu o dau telefonului pe care compania Apple il va lansa in toamna acestui an si care va avea un ecran LCD cu diagonala de 6.1 inch, o schimbare serioasa in comparatie cu iPhone X. Am vazut diverse zvonuri cu privire la acest iPhone 9, iar acum aflam informatii noi privind specificatiile sale tehnice, dar si cu privire la pretul pe care compania Apple ar intentiona sa il perceapa pentru viitorul sau telefon mobil.

iPhone 9 va avea cel mai mare ecran LCD implementat in vreun telefon Apple, diagonala de 6.1 inch fiind cu 0.6 inch mai mare decat cea a iPhone 8 Plus, deci vorbim despre o premiera interesanta pentru cei de la Apple. Mai nimeni nu se astepta ca Apple sa mai lanseze vreun nou model al iPhone care sa aiba ecran LCD, nicidecum atat de mare, insa iata ca iPhone 9 vine cu o surpriza interesanta pentru fanii seriei de telefoane iPhone.

iPhone 9 urmeaza deasemenea sa vina si cu un sistem Face ID integrat de catre compania Apple, deci Touch ID dispare complet din acest model al iPhone, implementarea unui decupaj in ecran urmand a fi deasemenea posibila. Partea ciudata este ca iPhone 9 nu ar urma sa aiba implementat 3D Touch, acest lucru parand extrem de greu de crezut din moment ce Apple a extins functionalitatea atat de mult, in ultimii ani pentru telefoanele iPhone.

iPhone 9: Pretul si Primele Specificatii Anuntate

iPhone 9 urmeaza deasemenea sa aiba o camera cu un singur senzor de imagine si o carcasa din aluminiu in locul celei din otel inoxidabil folosita in iPhone X, motivele acestor schimbari avand legatura cu reducerea pretului de productie. iPhone 9 urmeaza totusi sa fie lansat cu o placa logica normala, precum in vechile modele, dar si cu o baterie dreptunghiulara, deci nu vom avea placa logica si bateria in forma literei L folosite in iPhone X.

iPhone 9, in lumina tuturor acestor schimbari, va avea un pret de vanzare estimat la 700 – 800 de dolari, deci extrem de apropiat de ceea ce percepe compania Apple pentru iPhone 8 in momentul de fata. Practic, iPhone 9 se doreste a fi un inlocuitor pentru iPhone 8 in anul 2018, doar ca un model Plus nu va fi oferit de catre compania Apple cu ecran LCD, un iPhone X Plus cu ecran OLED si componente premium fiind in planurile americanilor.

“Development schedule of new 6.1″ LCD iPhone slightly behind 6.5″ and 5.8” OLED models, but it may enjoy extended longevity into 1H19F, boosting slow season outlook: We predict the 6.1″ LCD iPhone will differ from the 6.5″ and 5.8″ OLED models in terms of certain specs, for reasons of cost/price and product segmentation. However, this shouldn’t have any effect on key user experience. We revise up our price projection for the 6.1″ model from $650-$750 to $700-$800, and remain positive on shipments momentum.”

iPhone 9 este deasemenea anuntat de catre analisti ca urmand a insuma 50% din vanzarile totale ale noilor modele de telefoane iPhone pe care compania Apple vrea sa le lanseze in cursul acestui an. Vorbim aici despre un posibil iPhone SE 2 ce ar trebui sa fie lansat in martie, iPhone XS si iPhone X Plus, iar adaugand iPhone 9 la aceasta serie ajungem la 4 modele ale iPhone pe care Apple le-ar putea lansa in anul 2018.