Tim Cook: Iata ce Diferentiaza HomePod de Boxele Obisnuite

Presedintele Apple a explicat intr-un interviu care sunt functiile ce transforma HomePod intr-un boxa inteligenta care sa iasa in evidenta pe piata.

Tim Cook HomePod unica

HomePod este prima boxa inteligenta a companiei Apple, iar in cursul zilei de ieri cei din Cupertino au anuntat in mod oficial data la care ea va fi precomandata si la care va fi lansata oficial in magazine. Pentru ca Tim Cook a fost ieri in prima sa vizita canadiana in calitate de presedinte al companiei Apple, presa a profitat pentru a-l intreba despre lansarea HomePod.

Tim Cook a declarat ca integrarea hardware-ului cu sistemul de operare este ceea ce face din HomePod o boxa inteligenta unica, acelasi principiu fiind aplicat de catre cei de la Apple pentru iPhone. Tim Cook spune ca e destul de greu sa faci un produs baxat pe licentele altora si aici face referire la boxele inteligente ale celor de la Amazon, sau Google.

Mergand in continuare, presedintele Apple lauda deasemenea calitatea audio a HomePod in comparatie cu boxele inteligente ale competitorilor, spunand ca muzica “merita” o aemenea calitate audio. Apple a implementat in HomePod un subwoofer si 6 tweetere, insa boxa sa inteligenta nu ofera stereo in momentul lansarii, dar o actualizare a iOS urmeaza sa aduca si asta.

 “Competition makes all of us better and I welcome it. (But) if you are both trying to license something and compete with your licensees, this is a difficult model and it remains to be seen if it can be successful or not. We think one thing that was missing from this market was a quality audio experience, a very immersive audio experience. Music deserves that kind of quality as opposed to some kind of squeaky sound.”

HomePod este o boxa inteligenta destul de scumpa, compania Apple cerand 350 de dolari in SUA si 500 de dolari in Australia, in Europa preturile urmand a fi de cel putin 400 de euro. La acesti bani vor exista si asteptari foarte mari pentru HomePod, insa ramane de vazut in ce masura boxa inteligenta va reusi sa le indeplineasca pentru clienti.