Apple: Schimbari MARI pentru Design-ul iPhone si iOS

Apple pregateste o serie de schimbari majore pentru design-ul iOS si iPhone, compania americana angajand foarte multi ingineri in ultimele luni.

apple design ios iphone

Compania Apple se concentreaza serios pe imbunatatirea iOS si iPhone, cei din Cupertino facand angajaari in masa pentru a aduce ingineri talentati in echipele care se ocupa cu aceste lucruri. Conform unui website care monitorizeaza locurile de munca libere in cadrul companiei Apple, nu mai putin de 70 de posturi au fost deschise in echipele de design in ultimele trei luni.

Apple a angajat foarte multi ingineri in ultima perioada in echipele care dezvolta iOS si iPhone, deci exista interes major pentru a imbunatati felul in care arata telefoanele si sistemul de operare. In ultima perioada au aparut foarte multe critici cu privire la design-ul iOS, sau chiar al iPhone, iar cei de la Apple par sa fi luat act de ele si sa incerce sa faca o schimbare.

Desi Apple angajeaza in mod constant oameni talentati, numarul de locuri de munca deschise in echipele de design este neobisnuit de mare, chiar si pentru cei din Cupertino. Practic, asta a atras atentia celor care monitorizeaza evolutia locurilor de munca disponibile la diverse companii din Silicon Valley, Apple parand sa fie cea care angajeaza cei mai multi designeri acum.

“Apple began hiring designers in October, with openings jumping from an average of 40 or less to a peak of 70 new openings January 12, 2018. Normally, this wouldn’t be too big of a deal – Apple hires designers and engineers all the time. But in this case, the uptick is severe, and the job titles are telling.”

Aceasta crestere in posturile disponibile pentru echipele de design ar putea avea legatura si cu faptul ca Jony Ive si-a terminat treaba cu Apple Park si se concentreaza iar pe iPhone, iPad, Mac si iOS. Ce se va intampla in urma acestor angajari nu stie nimeni, dar e foarte probabil ca Apple sa aduca schimbari majore de design pentru iPhone si iOS in urmatorii ani.

design iOS iPhone iPad