iOS 12: Functia Majora ce va fi Lansata in 2018

iOS 12 va avea o functie majora implementata de catre compania Apple in cursul anului 2018, ea urmand a fi oferita pe iPhone, ipad si Mac in lumea intreaga.

iOS 12 Functia Majora 2018

iOS 12 a avut prezentat astazi un scenariu foarte sumbru pentru anul 2018, compania Apple renuntand la multe functii majore pregatite pentru utilizatorii iPhone si iPad, preferand sa se concentreze pe performante si stabilitate. In ciuda lipsei noutatilor pentru interfetele aplicatiilor native ale sistemului de operare, a unui nou design pentru ecranul principal de aplicatii si a altor noutati, Apple va implementa totusi o schimbare mare in iOS 12.

iOS 12 urmeaza sa introduca anul acesta o platforma noua care va permite dezvoltarea de aplicatii universale pentru iPhone, iPad si Mac, schimbarea fiind una uriasa si similara cu ceea ce a oferit Microsoft cu Windows. Aceasta platforma le va permite dezvoltatorilor sa produca aplicatii pentru iPhone, iPad si Mac pe care utilizatorii sa le poata rula inclusiv in iOS 12 si macOS 10.14, integrarea lor putand aduce un avantaj major fata de Android.

iOS 12: functia majora ce va fi lansata in 2018

iOS 12 va avea aceasta noua platforma drept singura noutate majora, sau una dintre extrem de putinele schimbari implementate de catre compania Apple pentru iPhone si iPad in anul 2018. Desigur ca pentru dezvoltatori schimbarea va fi una uriasa, insa nu stiu cat de mult va conta pentru oamenii obisnuiti acest lucru, iar asta pentru ca iOS 12 ar avea oricum aplicatii universale pentru iPhone si iPad in AppStore, includerea Mac-ului fiind nesemnificativa pentru multi.

“While core features like the combined apps platform are still on schedule to be introduced this year, some flashier changes like the redesigned home screen will likely be held back until the 2019 software update, a person familiar with the matter said.”

iOS 12 cu aceasta paltforma ar aduce utilitate pentru, poate, 10% din intreaga baza de clienti a companiei Apple, asa ca lansarea sa in locul altor schimbari mai importante ar putea fi totusi o idee proasta. Desigur ca Apple stie mai bine ce are de facut cu sistemul sau de operare, asa ca va fi interesant de vazut ce anume vom avea disponibil in iOS 12, iar mai multe detalii am putea afla undeva prin primavara, cand se va decide ce va fi oferit in final.