Samsung Intrece Intel si devine cel mai Mare Producator de Chip-uri

samsung intel chip

Samsung a anuntat astazi rezultatele financiare pentru T4 2017 si a devenit in mod oficial cel mai mare producator de chip-uri pentru smartphone-uri, intrecand compania Intel. Conform informatiilor financiare furnizate de catre compania Samsung, in anul 2018 ea a inregistrat vanzari de 69 de miliarde de dolari pentru divizia de chip-uri, cu 7 miliarde mai mult decat Intel.

Samsung a detronat, practic, Intel in ceea ce priveste productia de chip-uri, majoritatea alor sale ajungand in telefoane mobile, dar asta conteaza mai putin in final, vanzarile fiind importante. Divizia Samsung care produce chip-uri a generat mai multi bani si decat cea care produce telefoane mobile, iar asa Samsung a anuntat si profit de 14.1 miliarde de dolari in T4 2017.

Printre chip-urile produse de catre Samsung se numara si cele pentru memorii RAM, cele pentru medii de stocare, etc, deci nu vorbim doar despre microprocesoare, ci despre o varietate de chip-uri, precum la Intel. Samsung a reusit sa-si transforme business-ul intr-unul extrem de profitabil prin concentrarea nu pe smartphone-uri, ci pe componentele care sunt necesare pentru ele.

“Samsung just knocked Intel off its perch as the world’s biggest chipmaker by revenue, a spot the U.S. company has held since 1992. On Tuesday, Samsung reported 2017 chip sales of $69 billion, blowing past Intel’s $63 billion from last year.”

2017 a fost cel mai bun an din ultimul deceniu pentru compania Samsung, iar asta pentru ca oamenii de acolo au inteles pe ce anume trebuie sa isi concentreze atentia pentru a face bani. Desigur ca de aici lucrurile ar trebui sa mearga doar spre mai bine, asta daca nu cumva cei de la TSMC se vor gandit sa concureze ceva mai mult pe aceeasi piata cu Samsung si Intel.