CUM Foloseste un Roman Smartphone-ul Zilnic (INFOGRAFIC)

Un roman isi foloseste smartphone-ul pentru perioade lungi de timp in fiecare zi, insa iata exact care sunt tabieturile noastre cu telefoanele inteligente.

viata roman smartphone

Cei de la Huawei au comandat un studiu foarte interesant care incearca sa ne arate cum decurge viata unui roman care foloseste un smartphone in fiecare zi. Pentru inceput, studiul sustine ca 95% dintre romani nu pleaca de acasa fara smartphone, iar asta e perfect adevarat, dar motivele pentru care toti folosim un telefon constant sunt multiple.

Studiul spune ca 33% dintre romanii care se trezesc dimineata la 7 isi verifica intotdeauna mesajele, email-urile, etc, 31% facand-o doar in mod frecventa, iar 13% rar. Mai departe aflam ca 28% dintre romani au telefonul cu ei 20 de ore pe zi, insa cred ca putem trece totul direct la 24 de ore daca luam in calcul si faptul ca-l tinem langa noi chiar si cand dormim.

27% dintre romani folosesc smartphone-ul in mod activ timp de 3 – 4 ore pe zi, 18% timp de 5 – 6 ore pe zi si 13% pentru mai mult de 8 ore, dar conteaza foarte mult si pentru ce. 87% dintre romani folosesc smartphone-urile in principal pentru a trimite mesaje, 72% in principal pentru fotografie, 79% in principal pentru retelele de socializare si 72% in principal pentru efectuarea de apeluri.

“Rezultatele studiului demonstrează că 59% dintre români își verifică telefonul de mai multe ori în decursul unei ore, obiceiul de utilizare constând în căutarea diferitelor informații, folosirea device-ului pentru divertisment, navigarea pe rețelele de Social Media sau în browser, citirea știrilor și conectarea la sistemul de Home Bank. … studiul concluzionând că 66% folosesc telefonul când sunt în bucătărie și 47% când se află în camera copiilor.”

Interesant este 63% dintre romani isi tin telefonul aproape de pat, 20% undeva in dormitor, 11% sub perna(foarte periculos) si 6% in alta camera. Realitatea este ca am ajuns dependenti de smartphone-uri, insa aceste dispozitive mobile complexe ne usureaza extrem de mult viata si in multe cazuri dependenta e legata de nevoia de interactiune sociala.

Voi ce parere aveti de rezultatele studiului ?

viata utilizator roman smartphone