Smartphone-urile cu Ecran de Diamant Promit sa nu se Crape

Smartphone-urile cu ecran de diamant promit sa ofere cel mai mare grad de protectie in caz de accidente si sa ofere satisfactie ridicata consumatorilor.

smartphone ecran diamant

Una dintre cele mai mari probleme ale unui smartphone este fragilitatea ecranului si o puteti considera un fel de “calcai al lui Ahile” pentru telefoanele mobile inteligente. Foarte multa lume cheltuie sume serioase de bani anual pentru a-si proteja ecranul telefonului de crapaturi, iar o companie vrea sa profite de dorinta multora de a-si proteja telefoanele pentru a lansa ceva, poate, inovator.

O companie americana dezvolta smartphone-uri cu ecrane de diamant care ar trebui sa ajunga pe piata in 2019, materialul fiind mai rezistent decat Gorilla Glass. Vorbim despre diamante fabricate in laborator si care sunt formate nanocristale aranjate aleator pentru a “descuraja” crapaturile adanci in ecran, iar asta ar trebui sa asigure rezistenta mai ridicata.

Compania care dezvolta aceste ecrane rezistente la crapaturi are deasemenea in lucru si o substanta care poate fi aplicata peste ecranele normale pentru a le oferi protectie ridicata. Tehnologia a fost prezentata prima oara in 2017 si promisa pentru lansare pana la finalul anului, dar desigur ca asta nu s-a intamplat, presedintele companiei promitand ca 2019 va fi anul lansarii sale.

“Now, one company says it’s working with a phonemaker to test the first phone screen made with diamond glass. Akhan’s diamond glass uses a nanocrystal pattern that randomly arranges the crystals, instead of lining them up along their crystal planes — that arrangement discourages deep cracks from forming and damaging the materials underneath.”

In momentul de fata exista smartphone-uri care sunt testate cu ecrane din diamant si nu se stie cat de bine percep acestea atingerile si cat de bine redau imaginile pentru utilizatori. In ciuda acestui lucru, daca experienta de a folosi un asemenea telefon mobil este pe masura asteptarilor utilizatorilor, atunci vom vedea cu siguranta un grad mare de adoptie in randul producatorilor de smartphone-uri.