Orange: Noi Reguli pentru Abonamente in Roaming

Orange a anuntat astazi noi reguli pentru abonamente in cazul utilizarii indelungate in roaming, operatorul de telefonie mobila comunicandu-le prin SMS.

Orange Reguli Abonamente Roaming

Orange a inceput sa trimita,probabil de ceva vreme, mesaje SMS clientilor care folosesc resursele din abonamente cu acces in roaming, si ii anunta ca nu-si vor putea “face de cap” chiar cat vor atunci cand sunt in afara Romaniei. Conform mesajului celor de la Orange, daca resursele din abonament sunt folosit intr-oo perioada de minim 4 luni, in marea majoritate, in afara tarii, atunci consumul va fi tarifat conform politicii de utilizare rezonabila.

Orange spune ca aceasta regula se va aplica pana cand utilizatorul isi foloseste cartela SIM majoritar in Romania, si presupun ca se ia in calcul tot o perioada de 4 luni, desi asta nu este specificat in mesajul SMS. Puteti vedea mai jos care sunt tarifele pentru utilizarea rezonabila si presupun ca Orange este acoperita de reglementarile europene pentru a face un asemenea anunt, altfel nu cred ca ar fi trimis un asemenea mesaj SMS clientilor sai din Romania.

Orange anunta noi reguli pentru abonamente in roaming

Orange face cunoscute aceste reguli, cel mai probabil, din cauza romanilor care au plecat din tara cu cartele SIM locale si folosesc resursele din abonamente in afara tarii in perioada cat lucreaza, cel mai probabil, acolo. Tarifele din Romania pentru apeluri telefonice si internet mobil, sunt mult mai mici decat cele din alte tari europene, asa ca era logic sa se intample si asa ceva, avand in vedere ca romanii au abuzat inclusiv de abonamentele Digi Mobil.

“Salut! Abonamentele cu access roaming in Spatiul Economic European iti permit utilizarea resurselor nationale pentru calatorii ocazionale in UE, Islanda, Lichtenstein sau Norvegia, conform Politicii de utilizare rezonabila, in acordul reglementarilor europene. Daca folosesti abonamentul mai mult in roaming SEE decat in Romania, intr-o perioada de monitorizare de 4 luni, vei fi tarifat conform politicii de utilizare rezonabila, pana cand cartela ta SIM va fi folosita majoritar in Romania. Tarifele aplicate in cazul utilizarii majoritare in roaming SEE sunt: 0.032 /min apelat, 0.0091/min primit, 0.01/SMS, 0.006 /MB (in Euro, fara TVA). Mai multe detalii aici www.oran.ge/roaming.”

Orange nu este, probabil, singurul operator de telefonie mobila care face, sau va face, asemenea anunturi, iar asta pentru ca era greu de imaginat ca oamenii nu-si vor utiliza resursele din abonamente oriunde doresc, fara limite de timp. Din cate stiu eu, aceasta prevedere a reglementarilor de utilizare a resurselor nationale si international in Europa nu fusese comunicata in mod expres anul trecut, asa cum s-a intamplat cu alte informatii despre schimbarile privind roaming-ul.