Apple Incearca sa Ascunda cea mai Mare Dezvaluire despre Securitatea iPhone

Apple incearca din rasputeri sa ascunda cea mai mare dezvaluire din istoria iPhone, conform prezei, afirmand ca ea nu e chiar atat de importanta.

iphone cod sursa apple

Compania Apple a confirmat faptul ca de ceva vreme a fost dezvaluit si distribuit pe internet codul sursa al iOS 9 si al iBoot, acesta putand permite dezvoltarea de solutii permanente de jailbreak. Apple a afirmat ca acel cod sursa este vechi si nu are implicatii majore privind securitatea iPhone, compania spunand ca securitatea produselor nu se rezuma doar la bootrom.

Separat de aceste afirmatii curajoase, compania Apple le-a cerut unor publicatii sa stearga de pe website-uri informatii privind codul sursa, plus parti ale acestuia. Separat de asta, Apple le-a cerut celor de la Github sa stearga fisierele care contineau codul sursa al iOS 9 si iBoot, semn ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum par la o prima vedere.

Daca nu ar fi existat pericol pentru iOS si iPhone, compania Apple nu s-ar mai fi obosit sa incerce sa scoata de pe internet informatii esentiale cu privire la iOS si iphone pe care oricum nu le poate face disparute. Jurnalistii spun ca aceasta este cea mai mare dezvaluire din istoria companiei Apple, iar dupa modul in care se comporta compania americana, cam asta ar fia devarul.

“This is a reproduction of Apple’s ‘iBoot’ source code, which is responsible for ensuring trusted boot operation of Apple’s iOS software. The ‘iBoot’ source code is proprietary and it includes Apple’s copyright notice. It is not open-source.”

Apple incearca sa para curajoasa si sa sugereze ideea ca acest cod sursa nu afecteaza securitatea iPhone sau iPad, insa realitatea e ca el ar putea fi folosit inclusiv in iOS 11. Cercetatorii in securitate informatica spun ca dezvaluirea ii va ajuta sa descopere noi vulnerabilitati inclusiv in iOS 11, unele chiar imposibil de blocat in produsele existente pe piata.

14 COMENTARII

  1. E clar că se duc în jos. Scot versiuni de iOS tot mai proaste, și nu e cum spun alții, că vai doamne au introdus 6 funcții noi și gata, de la asta pornește totul. Android că a introdus peste 10-15 funcții noi de ce nu au aceeași problemă?? Nu zic că e normal să apăra probleme după o funcție nouă, dar la android după un update bun, a fost rezolvată problema. Aici la iOS s-a ajuns aproape la 11.3 și tot se plânge lumea

  2. This sucks! Stai liniștit. Nu sunt fan android. Dar nici idiot să înghit orice :)!
    Așa că folosește-ți liniștit Happle-ul

  3. Atâta ipocrizie pe aceleași subiecte , acum 20 ani erau ALCATEL vs ERICSSON vs NOKIA vs MOTOROLA
    i Toți eram înnebuniți după Simbian si ce buna era harta apoi au apărut BlackBerry …, si au stat ceva ani pe piața , au făcut telefoane mici mari lungi rotunde , scoici timp de câțiva ani concurenta era intre baterie pt 2-3 zile si alte criterii … întors acest timp Apple sa reinventat si a continuat sa dea un suflu de nou … , toți au urmat trendul ,doar ca in timp noi am devenit tot mai cunoscători si mai exigenti , ei continua sa fie ,,pe val “ in timp ce ce Symbian a deveni un limba moarta ,BlackBerry a rămas pe rafturi , Apple continua sa inoveze iar piața continua sa-i copieze si câteodată sa-i îmbunătățind teașcă chiar …însă noi suntem cei mai câștigați caci mediul este încă f. Dinamic si concurenta este inegala , Apple continua sa inoveze produse ,sa creeze o piața , sa se diversifice ,in vreme ce concurenta așteaptă ca ei sa lanseze produse si sa aibă uni ce îmbunătăți …. , Apoel sunt s vor fii un rău necesar … fără ei poate ca toți am fii încă cu câte un Motorola Nano-tac cu clapeta si 2 ecrane ce tine bateria 5 zile si are 7 melodii pt sonerii de apel si o memorie de 10 stați de radio…, trăiască ipocrizia , concurenta si dreptul la replica ,de 9 ani eu nu am probleme de numere pierdute ,poze rătăcite sau musica de pirat , eu personal găsesc ca reacția lor de reduce perfomanțele la toate telefoanele pt a evita dezastre precum cei de la Samsung edge este bine venită … ca puteau sa o facă oficial este alta poveste însă cum au spus in comisia parlamentara ,,au făcut ce au considerat necesar pt evita complicații si erau pe cale sa găsească soluti cand sa spart buba …, daca ar fi vrut sa dea cotita ar fi putut însă ei continua sa caute soluti si inovații …prefer sa am un x original decât o clona chicii cu aspect de surogat care împăca varza cu capra si arată ca si o struțocămilă , iar daca venim si vorbim despre o viziune si o coerenta in funcționalitatea produselor lor pt o cat mai larga întrebuințare …, este surprinzător sa citești după ani de zile si mii de kilometri un mesaj sau un mail de la un cunoscut care știi ca este nevăzător , sa-mi vad si săi aud pe părinții de la capătul lumii , ca pot sa le monitorizez starea de sanatate printr-o aplicație ce imi centralizează anumiți parametri de sanatate si activitate zilnică …. așa ca la sfârșitul zilei eu spun Multumesc APPLE CA EXIȘTI …,

  4. isheep clar – ne-ai induiosat pana la lacrimi , dar esti din alta poveste .
    Apple nu mai e campion la inovatie din 2007 – get real !
    Nu uita sa le faci o statuie si un altar la care sa te rogi ! Pfui – ce exemplu de spalat pe creier !

  5. Cand zici de Samsung edge cred ca te referi la note 7 si problema cu bateriile, bateriile respective explodau din cauza unei greseli de fabricare, eu nu am auzit de telefoane care sa explodeze din cauza unei baterii uzate si sunt 100% ca nu explodeaza bateriile la iPhone cu limitarea de performanta dezactivata cum nici la Samsung nu explodeaza din cauza uzurii….incurci lucrurile.