Windows 10: Noua Functie Furata de la iOS si macOS

Windows 10 va avea implementata o noua functie extrem de utila care este furata de la iOS si macOS, ea fiind oferita de catre compania Apple de cativa ani.

Windows 10 Functie Furata iOS macOS

Windows 10 va avea o noua functie pentru calculatoarele utilizatorilor care vor instala aceasta versiune a sistemului de operare, ea fiind preluata din nou din iOS si macOS, asa cum s-a intamplat si cu altele. Aceasta noua functie a fost integrata in versiunea 17093 a celui mai recent beta build al Windows 10, deci urmeaza sa fie implementata in mod oficial dupa ce va fi testata de catre cei care fac parte din programul beta de testare al Windows.

Windows 10 urmeaza sa aiba un sistem inteligent de conectare a perifericelor si accesoriilor Bluetooth la calculatoarele noastre, asa cum a implementat compania Apple in iOS si macOS pentru utilizatori. In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata totul, sistemul de operare al Microsoft urmand a descoperi automat orice fel de dispozitive Bluetooth noi care sunt in apropierea calculatorului si de a oferi optiunea de a ne conecta la ele.

Windows 10: noua functie furata de la iOS si macOS

Windows 10 functie iOS macos

Windows 10 are implementat deocamdata suport pentru Surface Precision Mouse, un mouse Bluetooth care este gandit pentru tabletele Surface, insa suportul va fi extins inclusiv la alte dispozitive si calculatoare. Este, desigur, nevoie ca aceste accesorii Bluetooth sa aiba integrat software care sa permita conectarea simpla si facila la Windows 10 in vederea configurarii imediate, lucru care deocamdata nu e disponibl pentru alt accesoriu decat mouse-ul mentionat anterior.

“Welcome everyone to the newest way to pair your Bluetooth peripherals to Windows 10 PCs. No longer does a user need to navigate the Settings App and find their peripheral to pair. Windows can now do this for them by popping a notification when a new peripheral is nearby and ready to pair. The steps for a user to use and benefit from this feature are simple.”

Windows 10 aduce practic functia pe care am vazut-o la Apple Watch, AirPods si HomePod cand sunt setate pentru prima oara cu un iPhone, iPad, sau Mac, compania Apple oferind acest sistem inca de acum cativa ani. Microsoft vrea practic, la fel ca Apple, sa standardizeze experienta de interconectare a dispozitivelor Bluetooth la calculatoarele cu Windows 10, lucru care nu este usor de realizat, dar este testat in vederea implementarii intr-o versiune permanenta.