Prima Pagina HomePod HomePod este Inferioara Boxelor Competitoare, Conform Expertilor

HomePod este Inferioara Boxelor Competitoare, Conform Expertilor

HomePod inferioara Google Home Max Sonos One

HomePod este prima boxa inteligenta a companiei Apple, ea fiind lansata in cursul zilei de vineri de catre compania americana, iar astazi vedem si primele teste facute de unii experti. Vorbim despre Consumer Reports, o cunoscuta publicatie americana care testeaza tot felul de produse electronice, ea afirmand ca HomePod nu are calitate audio la fel de buna precum Google Home, sau Sonos One.

Dupa o “evaluare completa” a HomePod, cei de la Consumer Reports sustin ca boxa inteligenta ofera o calitate audio foarte buna, insa Google Home Max si Sonos one ofera o calitate audio superioara. HomePod este plasata in fata multor altor boxe inteligente, insa cele doua de mai sus nu se numara printre ele, companiile Google si Sonos reusind sa creeze produse foarte bune.

HomePod are un bas mult prea intens, iar sunetele de tonalitate medie nu sunt redate chiar atat de bine precum ar trebui, conform testului facut de catre Consumer Reports. HomePod nu ar avea boxe suficient de bune pentru a reda cum trebuie nuanta sunetelor produse de catre vocile artistilor, sau de catre chitarele care se aud in melodiile redate.

“The HomePod will serve many music fans well, but CR testers did hear some flaws. The HomePod’s bass was a bit boomy and overemphasized. And the midrange tones were somewhat hazy, meaning that some of the nuance in vocals, guitars, and horns was lost: These elements of the music couldn’t be heard as distinctly as in more highly rated speakers. Treble sounds, like cymbals, were underemphasized. But the HomePod played reasonably loudly in a midsized room. The bottom line? Overall the sound of the HomePod was a bit muddy compared with what the Sonos One and Google Home Max delivered.”

HomePod este deasemenea criticata pentru lipsa unui suport pentru sunet stereo, desi Apple il va oferi impreuna cu iOS 11.3 luna viitoare, nici ecosistemul inchis al Apple nu este un prezentat ca un plus. Toate aceste critici sunt contrare primelor recenzii facute de catre jurnalistii americani pentru boxa inteligenta HomePod, unele fiind deasemenea facute de catre experti audio.

 • Visan Teodor

  Eu zic sa nu ne agitam prea tare,experii astia sunt aceeasi care acum 1 an nu recomandau un produs apple…iar la cateva zile s-au sucit si au dat mareata recomandare.Cum ar zice cineva de pe aici,astia au zero credibilitate.

 • ionion

  Eu zic ca au dreptate . Din articolul cu dezasamblarea de ieri se vede subwooferul, destul de puternic si cele 7 tweetere minuscule pozitionate circular in partea superioara. Difuzoare de medii lipsesc cu desavarsire . Set-up-ul asta e capabil sa dea un sunet bun poate doar pt ceva muzica techno, pt toate celelalte categorii fiind total nepotrivit.
  Si nu am auzit de optiuni de corectare a calitatii audio , in cazul surselor ca mp3 – bun , nu e un receiver.
  Cred ca HomePod e buna ca boxa audio in bucatarie, sa bazaie acolo ceva . Exclus pt auditii si nici in mod stereo nu va fi mare branza fara medii .

 • doring

  Înseamnă ca iarăși a dat-o Apple de gard

 • P.P

  Au început review-urile adevarate care nu sunt comandate de Apple?
  Nimeni nu si-a permis sa zica ceva negativ de boxa pana nu a fost lansata oficiala. Daca ar fi zis ceva negativ mai primeau ei vreun produs inainte de lansarea oficiala?
  Este doar o boxa nu ft smart, dar care are un marketing extrem de puternic in spate. Probabil in curand vom auzii ca a asalvat si viata unei persoane..

 • Srb Srb

  Se stie ca astia de la CR se fac de ras si urasc Apple. Nu prea au treaba cu industria audio

 • andrews

  Se știe ca ăștia nu sunt cumpărați de Apple. La fel ca și cu iPhone X, dacă dădeau review-uri negative, nu mai aveau voie să le testeze înainte de lansare :))

 • Srb Srb

  vezi ca mbp te contrazice si arata ca nu prea ai habar

 • ibadea

  Apple trebuia sa le trimita si cateva perechi de urechi. Din toate review-urile care le-am vazut, nici unul nu a fost negativ legat de calitatea audio, dinpotriva exceleaza la acest capitol. Sigurele nemultumiri au fost legate de Siri, care este in urma Alexa si Google, faptul ca este restrictionata in ecosistemul Apple, ca momentan nu poti folosi 2, si cea mai des intalnita, ca Spotify nu este integrata si trebuie sa folosesti comenzile din telefon

 • ionion

  Nici nu trebuie sa fie review-uri comandate de Apple . Sunt destui habarnisti care nu stiu ce inseamana calitate audio si care cred ca daca dintr-o conserva se aude ceva bubuiala de bas si niste inalte de tweetere piezo care iti zgarie urechile , au ascultat la o calitate extraordinara. Probabil ca nu au ascultat in viata lor altceva decat sisteme de alea low end cu un subwoofer si sateliti de 2 wati.

 • db

  Ca posesor de sonos one si homepod va pot spune (parere personala) ca homepod din punct de vedere a calitatii sunetului este peste sonos one. Ca functionalitate insa… siri mai are multe de invatat

 • radu

  Imi vine maine. Revin cu pareri.

 • VYC

  Am testat boxa in weekend. Sincer nu merita banii. Sunetul lasa de dorit. Poti asculta techno f bine si cam atat. Dance sau altceva cu voce sau medii …. sunt pe acolo pe la subsol ascunse 😊.