Android: Milioane de Telefoane Sparte au Minat Bitcoin

Milioane de telefoane Android au minat Bitcoin, si alte criptomonede, fara ca utilizatorii sa stie ca sunt folositi de catre hackeri pentru a produce bani.

android telefoane minat criptomonede bitcoin

Android este unul dintre cele mai nesigure sisteme de operare de pe planeta in momentul de fata, compania Google oferindu-i libertate, insa aceasta vine si cu un mare dezavantaj in ceea ce priveste securitatea. In aceasta idee, cei de la Malwarebytes au anuntat ca milioane de telefoane Android au fost folosite de catre hackeri pentru a produce bani fara ca utilizatorii sa stie, ele minand Bitcoin si alte criptomonede pentru cei care le-au infectat.

Hackerii au creat reclame malitioase pe care le-au folosit pentru a infecta telefoanele Android si a produce Bitcoin, si alte criptomonede, de pe urma puterii de procesare existenta in aceste telefoane mobile. Conform expertilor in securitate informatica, metodologia de infectare nu e clara, dar se pare ca s-ar fi promovat aplicatii malitioase care au infectat telefoanele Android si blocau navigarea pe internet prin redirectionarea spre un website care mina criptomonede.

Android: milioane de telefoane sparte au minat Bitcoin

Utilizatorilor li se cerea sa introduca un cod pentru a avea acces la website, insa desigur ca ele era mereu gresit, iar conform Malwarebytes, website-ul a inregistrat 30 de milioane de vizite in ultima luna, durata medie de vizitare fiind de 4 minute. Adunand aceste cifre, vorbim despre o perioada foarte lunga de timp pentru a mina criptomonede, iar hackerii au generat cel mai probabil sume serioase de pe urma celor care au fost infectati.

android minat criptomonede bitcoin

Malwarebytes nu a spus daca aplicatiile infectate au fost instalate prin intermediul Google Play, dar imi vine destul de greu sa cred ca aceasta a fost situatia, Google incepand sa protejeze din ce in ce mai bine magazinul de aplicatii. Totusi, problema reala este la utilizatorii care nu stiu cum sa se protejeze singuri impotriva atacurilor de acest gen, majoritatea instaland orice in telefoane si mirandu-se cand probleme de acest gen apar, sau telefoanele se strica.