Prima Pagina Android Android: Milioane de Telefoane Sparte au Minat Bitcoin

Android: Milioane de Telefoane Sparte au Minat Bitcoin

Milioane de telefoane Android au minat Bitcoin, si alte criptomonede, fara ca utilizatorii sa stie ca sunt folositi de catre hackeri pentru a produce bani.

android telefoane minat criptomonede bitcoin

Android este unul dintre cele mai nesigure sisteme de operare de pe planeta in momentul de fata, compania Google oferindu-i libertate, insa aceasta vine si cu un mare dezavantaj in ceea ce priveste securitatea. In aceasta idee, cei de la Malwarebytes au anuntat ca milioane de telefoane Android au fost folosite de catre hackeri pentru a produce bani fara ca utilizatorii sa stie, ele minand Bitcoin si alte criptomonede pentru cei care le-au infectat.

Hackerii au creat reclame malitioase pe care le-au folosit pentru a infecta telefoanele Android si a produce Bitcoin, si alte criptomonede, de pe urma puterii de procesare existenta in aceste telefoane mobile. Conform expertilor in securitate informatica, metodologia de infectare nu e clara, dar se pare ca s-ar fi promovat aplicatii malitioase care au infectat telefoanele Android si blocau navigarea pe internet prin redirectionarea spre un website care mina criptomonede.

Android: milioane de telefoane sparte au minat Bitcoin

Utilizatorilor li se cerea sa introduca un cod pentru a avea acces la website, insa desigur ca ele era mereu gresit, iar conform Malwarebytes, website-ul a inregistrat 30 de milioane de vizite in ultima luna, durata medie de vizitare fiind de 4 minute. Adunand aceste cifre, vorbim despre o perioada foarte lunga de timp pentru a mina criptomonede, iar hackerii au generat cel mai probabil sume serioase de pe urma celor care au fost infectati.

android minat criptomonede bitcoin

Malwarebytes nu a spus daca aplicatiile infectate au fost instalate prin intermediul Google Play, dar imi vine destul de greu sa cred ca aceasta a fost situatia, Google incepand sa protejeze din ce in ce mai bine magazinul de aplicatii. Totusi, problema reala este la utilizatorii care nu stiu cum sa se protejeze singuri impotriva atacurilor de acest gen, majoritatea instaland orice in telefoane si mirandu-se cand probleme de acest gen apar, sau telefoanele se strica.

 • Cristian

  Pe iPhone de cateva saptamani cand accesez zf sunt redirectionat automat pe ceva site-uri care imi spun ca am virusi 🙂 Se pare ca nu doar Androidul e problematic, ci si anumite reclame aferente site-urilor te pot duce inspre aplicatii malitioase.

 • Da, dar reclamele alea nu te infecteaza pe iPhone si nici nu te lasa sa instalezi aplicatii.

 • ionion

  La cateva milioane de telefoane, cel mai probabil low end, ca alea nu au layere de Securitate suplimentara , hackerii au realizat mai nimic , la puterea redusa de calcul exploatata .
  Cred ca nu aveti idee ce inseamna hardware-ul pentru mining de cryptomonede – cele mai puternice procesoare de servere , cele mai puternice chip-uri video , organizate in ferme de mining , cu unitati de computing special create pt scopul asta ., totul super racit si ventilat. Doua unitati de calcul de alea sunt cat o cutie de pantofi .
  Telefoanele astea infestate sunt doar un test pentru malware-ul hackerilor. Ma si amuz cand ma gandesc la un telefon de asta low end , sufocat de atata lucru al procesorului ala slab si care dupa nici o ora ii moare bateria si s-a terminat cu mining-ul .

 • Cristian

  Pe iPhone da, doar ca nu inteleg cu site-uri mari pot lasa astfel de prostii?!? Plus ca daca navighezi pe Android si dai accept poate instala tot felul de aplicatii. Pana atunci sa ne bucuram de iOS 😉

 • gigel

  Ai incercat sa dai accept in iOS pe link-urile alea , sa vezi ca si pe iOS se instaleaza toate malware-urile ?Sa vezi ce te mai bucuri !
  We wuz Apple and shiet , we no get virus !

 • Gabriel

  am intrat ieri pe olx o un produs si mi-a venit alerta de la antivirus ca foloseste script de minat bitcoin,nu stiu daca olx a facut asta sau era din reclamele google dar e nasol de tot

 • Cristian

  Nu am incercat, dar nu are cum sa instaleze nimic. Daca aplicatia nu este in App Store nu are cum sa instaleze pe iOS. Pe Android da; de asta ai nevoie de antivirus.

 • Cristian

  De la ce antivirus ai primit alerta? Ai antivirus pe iOS? Sau esti pe Android, ca acolo intr-adevar ai nevoie de antivirus.

 • Gabriel

  nu mai folosesc android de 4 ani=)) , kaspersky pe desktop..am primit alerte ca foloseste scripturi de minat, probabil erau din reclamele google nu cred ca a pus olx scripturi de minat bitcoin

 • amfetamin

  La cât sunt de prosti unii,mie mi-a venit pe ipad(!!!) când căutam ceva film online ca “telefonul Dvs android(!!!) e infectat cu 6 viruși!!! Am leșinat instant de frica! 😆😆

 • Viorel Predatorul

  Nici pe android nu te lasă să instalezi aplicații externe decât dacă vrei tu expres.
  Cei care instalează aplicații din surse externe o fac pe raspunderea lor, dar nu Android este de vina.

 • Teniescu

  oioi, cele mai puternice procesoare de servere. atat ca nu se mineaza cu procesoare. 🙂
  cu placile video la fel, de la R9 280 si GTX 1050 in sus. astea cred ca sunt departe de “cele mai puternice” chip-uri video.

  plus ca se mina cel mai mult Monero prin site-uri, nu Bitcoin, probabil la fel si pe telefoane.