iPhone X: Apple Reduce Productia, Samsung Sufera

iPhone X are productia redusa de catre compania Apple, iar cei de la Samsung sufera de pe urma acestei schimbari, veniturile lor fiind serios afectate.

25

iPhone X Productia Samsung

iPhone X are productia redusa de catre compania Apple in lunile de inceput ale acestui an, aceasta situatie fiind normala pentru cei din Cupertino, ei reducand in mod normal productia noilor modele de telefoane in fiecare inceput de an. Totusi, in cazul iPhone X situatia este diferita, pretul mare scazand vanzarile mai mult decat in alti ani, astfel ca Apple reduce productia mai devreme si intr-un procent mai mare decat se asteptau partenerii amercanilor.

iPhone X are ecrane OLED produse de catre compania Samsung, iar reducerea productiei la Apple ii afecteaza pe coreeni, care raman cu fabrici care nu mai au pentru cine sa produca aceste tipuri de ecrane. Conform analistilor asiatici, Samsung va avea mult de suferit de pe urma reducerii productiei pentru iPhone X, deoarece nu are cu ce sa suplineasca reducerea comenzilor de la compania Apple, alti producatori nefiind interesati de ecranele OLED.

iPhone X – Apple reduce productia, Samsung sufera

iphone x productie apple samsung

iPhone X are un ecran OLED care costa peste 100 de dolari, aceste tipuri de componente fiind foarte scumpe, iar Samsung nu are cui sa le vanda, alti producatori de telefoane Android preferand sa ramana la ecranele LCD. Ecranul iPhone X costa de 2 ori mai mult decat cel al iPhone 8 Plus, iar cum Samsung si-a crescut capacitatea de productie pentru ecrane OLED special pentru Apple, acum ramane fara veniturile care sa-i acopere investitiile.

“Samsung is increasingly selling OLED panels to outside clients. Production of the iPhone X, whose sales have been sluggish, is expected to drop by half in the first three months of this year from the initial estimate of over 40 million units. Having ramped up production capacity to meet demand for the latest iPhone, the first model to incorporate the panels, Samsung is now saddled with excess production capacity.”

iPhone X va avea productia injumatatita de catre compania Apple in acest inceput de an, din cauza vanzarilor in continua scadere, astfel ca nu doar Samsung va suferi pierderi majore, ci si alti parteneri ai celor din Cupertino. iPhone X este un smartphone foarte popular, dar si foarte scump, iar orice modificari facute de catre Apple pentru productia sa afecteaza nu unul, ci o varietate de parteneri asiatici care furnizeaza o varietate de componente pentru telefoane.