iPhone X: Apple Reduce Productia, Samsung Sufera

iPhone X are productia redusa de catre compania Apple, iar cei de la Samsung sufera de pe urma acestei schimbari, veniturile lor fiind serios afectate.

iPhone X Productia Samsung

iPhone X are productia redusa de catre compania Apple in lunile de inceput ale acestui an, aceasta situatie fiind normala pentru cei din Cupertino, ei reducand in mod normal productia noilor modele de telefoane in fiecare inceput de an. Totusi, in cazul iPhone X situatia este diferita, pretul mare scazand vanzarile mai mult decat in alti ani, astfel ca Apple reduce productia mai devreme si intr-un procent mai mare decat se asteptau partenerii amercanilor.

iPhone X are ecrane OLED produse de catre compania Samsung, iar reducerea productiei la Apple ii afecteaza pe coreeni, care raman cu fabrici care nu mai au pentru cine sa produca aceste tipuri de ecrane. Conform analistilor asiatici, Samsung va avea mult de suferit de pe urma reducerii productiei pentru iPhone X, deoarece nu are cu ce sa suplineasca reducerea comenzilor de la compania Apple, alti producatori nefiind interesati de ecranele OLED.

iPhone X – Apple reduce productia, Samsung sufera

iphone x productie apple samsung

iPhone X are un ecran OLED care costa peste 100 de dolari, aceste tipuri de componente fiind foarte scumpe, iar Samsung nu are cui sa le vanda, alti producatori de telefoane Android preferand sa ramana la ecranele LCD. Ecranul iPhone X costa de 2 ori mai mult decat cel al iPhone 8 Plus, iar cum Samsung si-a crescut capacitatea de productie pentru ecrane OLED special pentru Apple, acum ramane fara veniturile care sa-i acopere investitiile.

“Samsung is increasingly selling OLED panels to outside clients. Production of the iPhone X, whose sales have been sluggish, is expected to drop by half in the first three months of this year from the initial estimate of over 40 million units. Having ramped up production capacity to meet demand for the latest iPhone, the first model to incorporate the panels, Samsung is now saddled with excess production capacity.”

iPhone X va avea productia injumatatita de catre compania Apple in acest inceput de an, din cauza vanzarilor in continua scadere, astfel ca nu doar Samsung va suferi pierderi majore, ci si alti parteneri ai celor din Cupertino. iPhone X este un smartphone foarte popular, dar si foarte scump, iar orice modificari facute de catre Apple pentru productia sa afecteaza nu unul, ci o varietate de parteneri asiatici care furnizeaza o varietate de componente pentru telefoane.

25 COMENTARII

  1. Vai, ce tragedie pentru Samsung! (NOT!)
    Imaginați-vă ca Samsung și-a asigurat producția in contractul cu Apple. Voi credeti ca sta Samsung la mila unui client? Credeti că stă Apple la mila lui Samsung?

    Contractele astea sunt făcute prin stipularea unor vanzari minime/maxime, și Samsung și-a asigurat necesarul pe care Apple trebuie să il achiziționeze.

    În plus, încercați să nu va bucurati inutil: este vorba despre ciclicitatea afacerii. Pur și simplu, în perioada asta se vinde mai puțin.
    Cât despre amortizarea investițiilor, nu le mai plângeți de milă celor de la Samsung. Rezultatele financiare de performanță se calculează anual.
    Iar dacă Samsung are vânzări mai mici gândiți-vă că are si cheltuieli de producție mai mici.

  2. Du-te ma si te culca , nu mai abera aici fara sens !
    Si-a facut profitul !!! Pfui .
    Pai Samsung si-a facut profitul , prin contract. Apple face in functie de cat vinde . Din decembrie e a 4-a oara cand reduce productia.
    In martie deja nu o sa mai produca “marele succes” numit iPhone KiX.
    Or sa stea cu ecrane si iPhoane pe stoc, apoi or sa bage componentele in ceva inventie noua, gen masina de polishat mobila cu ecran oled si processor supersonic.

  3. Apple face in functie de cat vinde dar cand vine mai scump, poate sa isi scoata profitul mai repede…e clar ca ai lacune mari…
    si vezi ca s-a invechit replica cu mergi la culcare…suntem in 2018
    cu ecrane nu prea stau pt ca raman la samsung…mai invata ce clauze poate sa aiba un contract unde se stipuleaza un minim obligat …samsung nu mai vinde oled pt apple=bani ce nu mai vin, S9 mai scump dar este un S8 de fapt= vanzari si mai mici ca s8 deci bani ce nu mai vin….deci profitul samsung va scadea
    Un 2018 de kkt pt samsung asta e clar

  4. Dar oare când au semnat contractul pentru furnizarea de ecrane oled către Apple,Samsung nu a semnat și pe o cantitate minima(eventual)?Îmi e greu sa cred că Samsung va avea de suferit din cauza reducerilor(de producție) la care apelează Apple.

  5. Pai eu vorbeam de profitul apple T4 fata de anii trecuti
    Dar nah o sa vezi ca samsung in 2018 nu o sa o duca mai bine ca pe vremea 2017 cand au avut contractul oled sau 2016 cu s7 edge
    Apple in 2018 are de unde mai ales datorita serviciilor
    Pe oamenii de rand nu ii intereseaza ca s9 face ce zici tu pe iphonex,si din pacate doar s9+ ar putea sa fie peste din cauza 6 gb ram

  6. Clar că a fost menționată cantitatea minimă, pentru că furnizorul nu va prelua riscul de afacere al clientului.