Windows 10: Google Dezvaluie o alta Problema Majora

Windows 10 are o noua problema majora dezvaluita de catre compania Google, cei de la Microsoft fiind destul de inceti in a rezolva vulnerabilitatile importante.

Windows 10 google problema

Windows 10 pare sa fie preferatul inginerilor Google, care descopera o varietate de probleme de securitate in sistemul de operare al celor de la Microsoft, ele fiind totusi raportate companiei din Redmond. Asta nu inseamna totusi ca ele sunt si rezolvate, drept dovada stand faptul ca Google a dezvaluit doua exploit-uri care exista in Windows 10, unul fiind blocat de Microsoft, altul fiind lasat deschis, compania din Redmond clasificandu-l ca fiind important.

Windows 10 poate fi exploatat prin aceasta vulnerabilitate astfel incat un hacker sa obtina acces de administrator la sistemul de operare, dar singura, vulnerabilitatea nu poate fi executata decat din calculatorul victimei. Daca aceasta vulnerabilitate a Windows 10 este combinata cu alta care permite exploatarea si de la distanta, atunci un hacker poate obtine control total asupra calculatorului unui utilizator fara ca acesta sa stie ce se intampla in realitate.

Windows 10 – Google dezvaluie o alta problema majora

Windows 10 are pe langa aceasta vulnerabilitate majora inca una dezvaluita de catre Google saptamana aceasta, ea avand legatura cu browserul Microsoft Edge, cel nativ din sistemul de operare. Google si Microsoft colaboreaza pentru rezolvarea acestor probleme, insa cei din Redmond i-au criticat pe cei din Mountain View pentru politica de a dezvalui vulnerabilitatile sistemelor de operare, Windows 10 cazand victima pentru a nu stiu cata oara.

“MS consider this to be an ‘Important’ issue, but crucially not a ‘Critical’ issue. This is because this issue is an Elevation of Privilege which allows a normal user to gain administrator privileges. However in order to execute the exploit you’d have to already be running code on the system at a normal user privilege level. It cannot be attacked remotely (without attacking a totally separate unfixed issue to get remote code execution).”

Windows 10 a avut toate aceste probleme raportate catre compania Microsoft cu 90 de zile inainte ca Google sa le faca publice, deci exista suficient timp ca ele sa fie rezolvate de catre cei din Redmond. Totusi, din moment ce Microsoft nu s-a grabit sa repare aceste probleme ale Windows 10, este clar ca nu are prea mult interes sa le ofere clientilor sisteme de operare care sunt sigure si merita folosire pe calculatoare care contin si date importante.

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare in momentul de fata, deci este o tinta mare pentru hackeri.

1 COMENTARIU

  1. le-a dat Google mai bine de 3 luni sa repare la incapabilii aia, da nu le-a prea pasat. Traiasca Nadella cu toata turma lui de incompetenti.